Anexo:Premios y nominaciones de Kylie Minogue

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a: navegación, búsqueda
Minogue en 2009.

Lista de premios y galardones otorgados a la cantante australiana Kylie Minogue.

Películas y televisión[editar]

Logie Awards[editar]

Año Categoría Por Resultado
1990 Most Popular Video "Never Too Late" Ganadora
1989 Most Popular Personality on Australian Television "Neighbours" Nominada
Most Popular Video in Australia "Especially for You" Nominada
1988 Most Popular Actress in Australia "Neighbours" Ganadora
Most Popular Personality on Australian Television "Neighbours" Ganadora
Most Popular Personality on Victorian Television "Neighbours" Ganadora
Most Popular Music Video "The Loco-Motion" Ganadora
1987 Most Popular Actress in Australia "Neighbours" Ganadora
Most Popular New Talent "Neighbours" Nominada

MTV Movie Awards[editar]

Año Categoría Película/Televisión Resultado
2002 Best Cameo Green Fairy (Moulin Rouge!) Nominada

Música[editar]

American Choreography Awards[editar]

Año Categoría Por Resultado
2004 Best Music Video "Chocolate" Nominated

APRA Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
1996 Song of the Year "Where the Wild Roses Grow" (with Nick Cave) Nominada

ARIA Music Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 Best Female Artist "X" Nominada
Best Pop Release "X" Nominada
2005 Best Female Artist "I Believe in You" Nominada
Best Pop Release "I Believe in You" Nominada
2004 Best Female Artist "Body Language" Nominada
Best Pop Release "Body Language" Nominada
2003 Best Female Artist "Come Into My World" Nominada
Best Pop Release "Come Into My World" Nominada
2002 Outstanding Achievement Award N/A Ganadora
Album of the Year "Fever" Nominada
Single of the Year "Can't Get You Out Of My Head" Ganadora
Highest Selling Album "Fever" Ganadora
Highest Selling Single "Can't Get You Out Of My Head" Ganadora
Best Female Artist "Fever" Nominada
Best Pop Release "Fever" Ganadora
2001 Album of the Year "Light Years" Nominada
Single of the Year "On a Night Like This" Nominada
Highest Selling Album "Light Years" Nominada
Best Female Artist "Light Years" Ganadora
Best Pop Release "Light Years" Ganadora
2000 Best Female Artist N/A Nominada
Best Pop Release "Spinning Around" Ganadora
1999 Best Female Artist "Cowboy Style" Nominada
1998 Album of the Year "Impossible Princess" Nominada
Single of the Year "Did It Again" Nominada
Best Female Artist "Impossible Princess" Nominada
Best Pop Release "Impossible Princess" Nominada
1996 Song of the Year "Where the Wild Roses Grow" Ganadora
Single of the Year "Where the Wild Roses Grow" Ganadora
Best Pop Release "Where the Wild Roses Grow" Ganadora
1995 Best Female Artist "Kylie Minogue" Nominada
Best Australian Video "Put Yourself in My Place" Ganadora
1992 Best Female Artist "Let's Get to It" Nominada
1990 Outstanding Achievement Award N/A Ganadora
1989 Biggest Selling Single "I Should Be So Lucky" Ganadora
1988 Special Achievement Award N/A Ganadora
Highest Selling Record "The Loco-Motion" Won

Australian Commercial Radio Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2003 Most Played Australian Artist N/A Ganadora

Australian DVD Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2006 Best Music DVD Kylie Showgirl Nominada
2003 KylieFever 2002 Ganadora
2002 Live in Sydney Ganadora

Australian Entertainment Mo Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2004 Ambassador to Australian Showbusiness N/A Nominada
2003 Ambassador to Australian Showbusiness N/A Ganadora
Live Performer of the Year N/A Ganadora

Australian Video Music Awards[editar]

Año Categoría Vídeo/DVD Resultado
2003 Retailer’s Choice of Music Title of the Year Kylie Fever 2002 Ganadora

Bravo Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2004 Outstanding Contribution to Pop N/A Ganadora

BRIT Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 Best International Female N/A Ganadora
International Album "X" Nominada
2005 Best International Female N/A Nominada
2003 Best International Female N/A Nominada
2002 Best International Album "Fever" Ganadora
Best International Female N/A Ganadora
Best Pop Act "Fever" Nominada
Best British Video "Kids" (with Robbie Williams) Nominada
2001 Best International Female N/A Nominada
1995 Best International Female N/A Nominada
1989 Best International Female N/A Nominada

British TV Awards[editar]

Año Categoría Comercial de TV Resultado
2002 Best Cinema Commercial Agent Provocateur Ganadora

Capital FM Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Best International Female N/A Ganadora
Best International Single "Can't Get You out of My Head" Ganadora

Dutch Edison Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Single of the Year "Can't Get You Out Of My Head" Ganadora

Elle Style Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 Woman of the year N/A Ganadora
2005 Lifetime Achievement Award N/A Ganadora
2002 Woman of the Year N/A Ganadora

German Bravo Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Golden Otto Award N/A Ganadora

Glamour Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2009 [1] Entrepreneur of the Year n/a Ganadora
Woman of the Year n/a Ganadora

Goldene Kamera Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 Best International Music Act[2] N/A Ganadora

Golden Rose Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2004 Best Concert Money Can't Buy Nominada

GQ Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2001 Services to Mankind N/A Ganadora

Grammy Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2009 Best Electronic/Dance Album "X" Nominada
2006 Best Dance Recording "I Believe in You" Nominada
2005 "Slow" Nominada
2004 "Come Into My World" Ganadora
2003 "Love at First Sight" Nominada

Italian Dance Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Best International Dance Act N/A Ganadora
2001 Best International Artist N/A Ganadora
Best Album "Fever" Nominada
Best Song "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Video "Can't Get You Out Of My Head" Ganadora

Ivor Novello Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2004 Best Contemporary Song "Slow" Nominada
International Hit of the Year "Slow" Nominada
2003 Most Performed Work "Love at First Sight"/"In Your Eyes" Nominada
2002 Best International Single "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Dance Record "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Most Played Record of the Year "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Selling UK Single "Can't Get You out of My Head" Nominada

London DanceStar Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Best Chart Act "Can't Get You out of My Head" Ganadora

Music Industry Trusts' Award[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2007 "Universally acclaimed status as an icon of pop and style"[3] N/A Ganadora
  • Kylie Minogue was the first female artist to receive an award from the Music Industry Trust in 2007.

Music Week Creative & Design Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2004 Best Pop Video "Slow" Ganadora

MTV Asia Awards[editar]

Año Categoría Video Resultado
2002 Best Female Artist N/A Nominada
Best Video "Can't Get You Out Of My Head" Nominada

MTV Europe Music Awards[editar]

Año Categoría Video Resultado
2003 Best Female Artist N/A Nominada
Best Pop Artist N/A Nominada
2002 Best Pop Act N/A Ganadora
Best Dance Act N/A Ganadora

MTV Video Music Awards[editar]

Año Categoría Video Resultado
1990 International Viewer's Choice Awards (MTV Australia) "Better the Devil You Know" Nominada
1998 International Viewer's Choice Awards (MTV Australia) "Did It Again" Ganadora
2002 Best Choreography "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Dance Video "Can't Get You out of My Head" Nominada

Much Music Video Awards[editar]

Año Categoría Video Resultado
2002 Best International Video "Can't Get You Out Of My Head" Nominada

NME Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 Sexiest Woman N/A Ganadora
2002 Song of the Year "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Pop Act N/A Ganadora
Best Solo Artist N/A Nominada

NRJ Music Awards - (Francia)[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2008 NRJ Award of Honor "N/A" Ganadora
2004 Best Dance Song "Slow" Ganadora
2003 Best International Female N/A Nominada
Best Music Web-Site Kylie.com Nominada
2002 Best International Song "Can't Get You out of My Head" Ganadora

Q Awards[editar]

Año Categoría Resultado
2007 Q Idol Ganadora

Silver Clef Nordhoff Robbins[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2001 International Award N/A Ganadora

Smash Hits Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2005 Lifetime Achievement Award N/A Ganadora
2001 Best Female N/A Nominada
Best Single Can't Get You out of My Head Nominada

TMF Awards[editar]

Año Categoría Video Resultado
2004 Best International Video "Slow" Ganadora

Top of the Pops Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Top Tour KylieFever Ganadora
2001 Top Pop Act N/A Nominada
Top Tour On a Night Like This Tour Ganadora
Top Single Can't Get You out of My Head Ganadora

Variety Club of Great Britain Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Showbusiness Personality of the Year N/A Ganadora

Virgin Media Music Awards[editar]

Año Categoría Resultado
2009 "Legend of the Year"[4] Ganadora

UK CADS Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2003 Best Music Video "Come Into My World" Ganadora

UK Creative and Design Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Best Pop Video "Can't Get You out of My Head" Ganadora
Best Video of 2001 "Can't Get You out of My Head" Ganadora

World Music Awards[editar]

Año Categoría Grabación Resultado
2002 Best Selling Australian Artist of the Year N/A Ganadora
1991 Best Selling Australian Artist of the Year N/A Ganadora

Referencias[editar]

  1. «Kylie». Kylie. Consultado el 25-10-2009.
  2. «Die Goldene Kamera». Goldene-kamera.de. Consultado el 25-10-2009.
  3. «2009 Music Industry Trusts' Award». Mitsaward.co.uk. Consultado el 25-10-2009.
  4. «Legend Of The Year: Kylie - Virgin Media Music Awards 2008: the winners - Pictures - Music». Virgin Media. Consultado el 25-10-2009.

Enlaces externos[editar]