Diferencia entre revisiones de «Ontinyent Club de Futbol»

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Contenido eliminado Contenido añadido
SuperBraulio13 (discusión · contribs.)
m Revertidos los cambios de 84.124.88.26 a la última edición de 84.79.58.110
Línea 22: Línea 22:
== Historia ==
== Historia ==
El Ontinyent Club de Fútbol nació en [[1931]] después de que el secretario del ayuntamiento D. Raúl Lombardo consiguiera fusionar los dos equipos que existían por entonces en el municipio: el Club Deportivo Onteniente, fundado el [[5 de agosto]] de [[1923]], y el Ideal, dando origen al Onteniente Football Club, el cual, fue inscrito oficialmente en el Registro de Asociaciones del Govierno Civil de Valencia el [[30 de marzo]] de [[1931]].<ref>[http://www.ontinyentcf.es/es/historia.php Página Oficial del Ontinyent Futbol Club]</ref> El club tuvo una época dorada en los [[años 1960]] y principios de los [[años 1970|1970]] donde militó cinco temporadas en [[Segunda División de España|Segunda División]].
El Ontinyent Club de Fútbol nació en [[1931]] después de que el secretario del ayuntamiento D. Raúl Lombardo consiguiera fusionar los dos equipos que existían por entonces en el municipio: el Club Deportivo Onteniente, fundado el [[5 de agosto]] de [[1923]], y el Ideal, dando origen al Onteniente Football Club, el cual, fue inscrito oficialmente en el Registro de Asociaciones del Govierno Civil de Valencia el [[30 de marzo]] de [[1931]].<ref>[http://www.ontinyentcf.es/es/historia.php Página Oficial del Ontinyent Futbol Club]</ref> El club tuvo una época dorada en los [[años 1960]] y principios de los [[años 1970|1970]] donde militó cinco temporadas en [[Segunda División de España|Segunda División]].
A principis de la década dels anys 20 la vida passa entre les feines del camp i les fàbriques. La joventut s'esplaia a les places del poble i els paratges que l'envolten. I també comença a divertir-se practicant un joc que a finals del segle XIX van portar a Espanya els anglesos que desembarcaven als ports marítims d'Andalusia i el País Basc. El 'foot-ball' és una pràctica cada volta més estesa i a Ontinyent els diumenges es viuen al voltant dels jovens que al camp del Patronato van darrere i davant d'un baló. Eixe és el primer antecedent constata de l'esport rei a la nostra ciutat, les lligues locals al Patronato.

Però en 1923 un grup d'ontinyentins creu que és el moment de fer un pas més, de confeccionar una selecció dels millors jugadors del poble i competir contra xicons d'altres poblacions. Daniel Guillem i Francisco Cerdà són l'ànima del naixement del primer equip que va representar la ciutat i portava el seu nom, el Club Deportivo Onteniente, que es va registrar oficialment el 5 d'agost de 1923.

La consolidació d'esta afició porta a inaugurar aquell mateix any el primer estadi municipal El Clariano, en els terrenys de la fàbrica de La Farinera. Aquella primera entitat que havia estat lligada a Daniel Guillem i Francisco Cerdà es va esvair quan estos dos singulars personatges van deixar la ciutat per ocupar destacats càrrecs, el primer com a funcionari en San Miguel de los Reyes i el segon arribant a ser, anys després, president de la Diputació de València.

El club naix en març de 1931 Historia de l'ontinyent cf A Ontinyent, encara que no hi ha un equip representatiu, queda l'estadi i una afició que continua vibrant amb el futbol local on existeix una forta rivalitat entre l'Ideal i el C.D., que compten amb els seus propis seguidors i que viuen intensament els seus particulars derbis. Amb tot, existeix la nostàlgia per tindre un equip que represente a tot un poble. I eixe anhel l'arreplega en 1931 el que en aquell moment és secretari de l'Ajuntament, Àngel Pérez, un home que aconsegueix fusionar els dos grans equips locals, l'Ideal i el CD, en només un, l'Onteniente Football Club que veu la llum al mes de març. El dia 30, concretament, era inscrit oficialment en el Registre d'Associacions del Govern Civil de València. Prèviament, el 19 de gener, havien sigut redactats els estatuts i el 13 de març ratificats pel governador civil de la província.

D'esta forma naix l'actual club, perquè a partir d'eixe moment comença a escriure's la història d'un equip federat, que apareixerà i desapareixerà en diferents ocasions per motius econòmics o per la Guerra Civil però que manté una unitat històrica amb l'actual entitat. Un sol equip per a una única afició. Un conjunt, que segons deien els seus estatuts d'aquell primer any de la República jugarà a partir d'aquell moment "con pantalón corto negro y maillot blanco, llevando en el lado izquierdo del pecho, el escudo de la sociedad", i que tenia el lloc de reunió als locals de la Societat de Festers.

Aquell Onteniente F.C. aconsegueix importants èxits esportius. En només dos temporades arriba a la 1ª Categoría de la Región i pot així enfrontar-se a equips tan potents com el Valencia, el Castellón i el Levante. Fins i tot disputa partits amistosos contra el Madrid F.C. (l'actual Real) en un segon dia de Nadal, el 26 de desembre de 1932 o el Valladolid Deportivo un dilluns 24 d'abril de 1933. Aquells partits van ser memorables i tenien molt poc d'entrenament i molt de batalles a vida o mort, perquè es jugava, per damunt de tot, el prestigi esportiu.

Anys de desaparició i resorgimentsHistoria de l'ontinyent cf
Com a quasi tot el país, la Guerra Civil espanyola trenca per la mitat esta història de futbol i s'emporta per davant alguns dels seus protagonistes. Però el poble vol oblidar les seues penúries, acabat el conflicte bèl.lic, i una de les millors formes és tornar al Clariano i refer de nou un equip que, com sempre, s'alimenta de les formacions que en aquell moment disputen el campionat local. Però també comencen a arribar destacats jugadors de fora com l'alcoià Panseco que passa per ser una de les grans figures del futbol a la Mariola. La difícil posguerra fa molt difícil que l'Onteniente Football Club es puga mantindre econòmicament i crèixer com a entitat a pesar de la gran projecció que estava assolint com a equip. Primer s'ha de prescindir de tots els jugadors forasters i després en 1944, davant de tots els impediments, acaba retirant-se de la competició.

Però la tenacitat d'alguns apassionats del futbol pot molt més que els obstacles. I Rafael Mollà Albert es posa al capdavant d'un nou intent al mes de juliol de 1947. L'Onteniente Football Club havia deixat importants deutes en la Federació Valenciana i este organisme impedeix que s'utilitze el mateix nom per al club que vol tornar a participar en els campionats regionals, així és que el nou projecte serà batejat com la Peña Deportiva Ideal, fent honor al bar Ideal de la Plaça de l'Ajuntament on es reunien estos entusiastes després que es negaren el dret en la seu de la Falange. A pesar del nou nom, es juga amb el mateix escut i els mateixos colors, blanc i negre, que l'Onteniente Football Club. No hi ha cap dubte que els protagonistes d'esta època tenen la voluntat de continuar amb la història encetada en 1931 i que tenen clar que ho fan per a la mateixa entitat, encara que la Federació els negue l'ús del nom.

Nou estadi i recuperació del nomHistoria de l'ontinyent cf
S'abandona el vell camp de La Farinera i un nou estadi municipal El Clariano s'inaugura en la carretera d'Albaida el 10 de gener de 1951 amb la visita del Valencia C.F. i de la màxima autoritat estatal de l'esport, el general Moscardó.

Institucionalment s'enceta una nova etapa, amb la presidència de Vicent Simó. La Federació cancel.la els deutes pendents i el club aconsegueix una de les seues aspiracions al recuperar el nom de la ciutat. Amb tot hi ha un petit canvi i s'adopta com a denominació la de Onteniente C.F. L'equipatge, a més, també sofreix variacions en esta època i passa a ser completament blanc, camiseta i pantaló.

Al 1955, després d'una trajectòria esportiva de superacions succesives, l'equip arriba a la Tercera Divisió. Des d'aquell moment ja mai més tornarà a baixar a les categories regionals.


== Uniforme ==
== Uniforme ==

Revisión del 16:04 23 may 2010

Ontinyent C. F.
Datos generales
Nombre Ontinyent Club de Futbol[1]
Fundación 1931
Presidente Bandera de España Manuel Requena
Entrenador Bandera de España "Toni" Aparicio
Instalaciones
Estadio El Clariano
Onteniente, España
Capacidad 5.000
Titular
Alternativo
Última temporada
Liga Segunda División B, Grupo III
(2009-10)
Página web oficial

El Ontinyent Club de Futbol[1]​ es un club de fútbol de España, de la ciudad de Onteniente en la provincia de Valencia, Comunidad Valenciana. Fue fundado en 1931 y juega en el Grupo III de la Segunda División "B" de España.

Historia

El Ontinyent Club de Fútbol nació en 1931 después de que el secretario del ayuntamiento D. Raúl Lombardo consiguiera fusionar los dos equipos que existían por entonces en el municipio: el Club Deportivo Onteniente, fundado el 5 de agosto de 1923, y el Ideal, dando origen al Onteniente Football Club, el cual, fue inscrito oficialmente en el Registro de Asociaciones del Govierno Civil de Valencia el 30 de marzo de 1931.[2]​ El club tuvo una época dorada en los años 1960 y principios de los 1970 donde militó cinco temporadas en Segunda División.

Uniforme

  • Uniforme títular: camiseta blanca, pantalón negro y medias negras.
  • Uniforme alternativo: camiseta negra, pantalón blanco y medias blancas.

Estadio

Jugadores

Plantilla 2009/10

Jugadores Equipo técnico
N.º Nac. Pos. Nombre
-- Bandera de España 0POR Rangel
-- Bandera de España 0POR Ruben
-- Bandera de España 1DEF Gonzalo
-- Bandera de España 1DEF Galindo
-- Bandera de España 1DEF Raul Muñoz
-- Bandera de España 1DEF Saavedra
-- Bandera de España 1DEF César Soriano
-- Bandera de España 1DEF Ramon Soria
-- Bandera de España 2MED Álex
-- Bandera de España 2MED Fuentes
-- Bandera de España 2MED Alberto
-- Bandera de España 2MED Fran Moreno

Plantilla:Fs mid

-- Bandera de España 2MED Gaby
-- Bandera de España 2MED Rubio
-- Bandera de España 2MED Antonio
-- Bandera de España 2MED Manrique
-- Bandera de España 2MED Montava
-- Bandera de España 2MED Jony
-- Bandera de España 3DEL David Torres
-- Bandera de España 3DEL Kikín
-- Bandera de España 3DEL Ruben Sanchez
-- Bandera de España 3DEL Cristian
Entrenador(es)
{{{entrenador}}}

Leyenda


Entrenadores

Cuerpo técnico 2009/10

Posición Nombre
Entrenador Bandera de España Antonio José Aparicio Chorques
Segundo entrenador Bandera de España Raúl Fabra Castells
Preparador físico Bandera de España Elíes
Delegado de Club Bandera de España Ximo González Albuixech
Delegado de Campo Bandera de España Antonio Vidal Llácer
Médico Bandera de España Juan José Baena Ruiz
Fisioterapeutas Bandera de España Antonio Vercher Vercher
Bandera de España Juanjo Gascó Esparza
Encargado de material Bandera de España Cristian Adrian Pribeagu
Director deportivo Bandera de España Vicente Penadès Ferrero

Cronología de los entrenadores

Referencias

  1. a b Nótese que en el nombre oficial del club, en valenciano, se escribe fútbol sin tilde.
  2. Página Oficial del Ontinyent Futbol Club

Enlaces externos