Ir al contenido

Usuario:Misolser/Taller

De Wikipedia, la enciclopedia libre


Bernat Amengual. El gran pintor de sa Pobla.

Pere Pera Peral

Editorial Arròs

Arrosseria, 2015

1046 pàgines, 150euros

En Bernat Amengual Cladera ara fa 100 anys que es va morir. Tothom sap qui era. Tothom sap de la seva importància al món de la pintura mallorquina i, sobretot, poblera. És el millor pintor mallorquí dels darrers segles. I, l’escriptor Pere Pera Peral, ha volgut escriure un llibre sobre la seva vida i les seves millors obres, però sense voler ser massa exhaustiu. Un llibre senzill i de fàcil lectura.

“Bernat Amengual. El gran pintor de sa Pobla” és una aproximació a la vida i obra d’aquest gran pintor. Una pinzellada del que aquest gran pintor representa al món de la pintura mallorquina. Una introducció a les seves experiències, a les seves tècniques, a les seves ensenyances i, sobretot, a les seves obres.

“La suor”, “Marjalers”, “Fruits de la terra” i “Enyorança” són les seves obres més importants. I, en aquest llibre, en Pere Pera, les analitza i les explica d’una forma meravellosa i, a la vegada, propera. Quan les va pintar, de quina manera, quines tècniques pictòriques va emprar etc... Tot explicat d’una forma fàcil d’entendre.

També té cabuda en aquest llibre tan interessant un breu resum de la seva vida, on va néixer, on va créixer, on va estudiar, què li va passar, la seva maduresa, el seu èxit i la seva mort. Tot ben estructurat i ben lligat.Govern de les Illes Balears

Resumint: un llibre sorprenent i que us remoman.

Govern de les Illes Balears