Usuario:Marcp6301/Taller

De Wikipedia, la enciclopedia libre

===== Pronto (revista)


‘’Pronto’’ és una coneguda revista digital i en paper de premsa rosa de Espanya que té la seva seu a la ciutat de Barcelona. Surt un número cada setmana i ja han publicat un total de 2480 números des que Mariano Nadal creés la revista en el 1972. Segons dades de la OJD és la revista més venuda a Espanya amb diferència i que compta amb 2,3 milions de lectors. La temàtica es centra sobretot en l’actualitat de la vida dels famosos. No obstant, però, també consta d’altres seccions més secundàries com consells sobre salut, bellesa, cuina i fins i tot consells perquè els lectors arribin a la felicitat. La revista està editada per les ‘’publicacions Heres’’.

Origen:

Mariano Nadal va ser el fundador de la revista Pronto al 1972. Ell era un jove català amb una família relacionada amb l’edició de revistes i que va decidir provar sort creant-ne una. Ell tenia cinc germans i Mariano Nadal era el germà petit. Els seus pares, al principi, no van saber veure el seu potencial, l’ignoraven perquè no tenia estudis i el veien el fracassat de la família, i el seu fill els hi va donar una lliçó. Ell es passava els dies amb l’uniforme blau del taller de revistes i el seu pare li va donar una oportunitat per portar a terme un projecte personal que tenia. Per fer volar el seu projecte va decidir regalar els ingressos que tingués la revista durant el primer any a les persones encarregades dels quioscs. D’aquesta manera va vendre 200000 exemplars del primer número.

Evolució:

Mariano Nadal tenia l’aspiració de fer una revista que no passes desapercebuda, en volia una extravagant i atrevida. I així ho va fer, i va ser un model que va trencar amb el que havia fins ara, no deixava a ningú inadvertit i per això va tenir un gran èxit. Aquest model però, no va durar tota la vida ja que es van adonar que aquest tipus de contingut era entretingut per una estona però acabava sent avorrit i repetitiu, és per això que volien acabar sent la revista de tota la família i sobretot de les ames de casa. Va ser la primera revista que es va voler apropar als seus lectors, Mariano i ara Antonio Abad volien fer una revista al gust dels lectors, donant-los les informacions que demandaven. Això va fer que Mariano s’inventés les enquestes dintre de cada número, perquè els lectors, quan acabessin de llegir, poguessin valorar quines informacions els havia agradat més i quines menys. A més, malgrat que sigui la revista més venuda a Espanya, sempre han mantingut un preu baix respecte als seus competidors, actualment està disponible als quioscs a només un euro. A més, una altre aspecte que va fer famosa la revista, va ser que oferien regals a sortejar entre els compradors en cada número. La revista va passar anys durs durant la crisi econòmica ja que va perdre molts lectors però, en diferència amb altres, va seguir tenint beneficis perquè va optar per retallar molt en personal, decisió que no va agradar gens a la societat i que va generar molt debat.

Bibliografia, principals referències:

https://www.merca2.es/revista-pronto-ganar-vender/

https://www.niusdiario.es/vida/cotilleos/claves-asombroso-fenomeno-pronto-revista-mas-vendida_18_2834745390.html

https://www.marketingdirecto.com/anunciantes-general/medios/pronto-y-hola-lideran-el-ranking-de-revistas

https://www.niusdiario.es/vida/cotilleos/mariano-nadal-despreciado-padres-creo-imperio-pronto-revistas_18_2836845108.html

Relació de directors:

Mariano Nadal: editor i fundador al 1972 de la revista Pronto Antonio Gómez Abad: director actual