Ir al contenido

Usuario:Judithramis/Taller

De Wikipedia, la enciclopedia libre
L'amulet dels propòsits

DARUMA , l'amulet japonès dels propòsits Daruma (達磨) és un dels amulets japonesos més coneguts, un «amulet dels propòsits» fet a mà que ens ajuda a aconseguir tot allò que ens proposem. Segur que ho haureu vist en més d'una ocasió tant en directe com en sèries de televisió, manga o anime.

Podríem considerar-ho, doncs, un amulet molt motivador, ja que en comptes de simplement comprar-lo i esperar que ens porti sort el daruma ens obliga, en una certa manera, a buscar-nos la nostra sort per a aconseguir el nostre objectiu; ens motiva i ens dóna forces per a treballar dur i aconseguir els nostres propòsits.

El propòsit

Normalment els japonesos regalen amulets daruma per a oferir-li l'oportunitat a algú d'aconseguir complir un propòsit, per exemple en el seu aniversari, en Any Nou o davant un nou projecte, encara que naturalment també ens el podem acte-regalar en qualsevol moment que vulguem, perquè sempre tenim objectius i propòsits que ens agradaria realitzar.

Fixeu-vos que parlem de ‘propòsits’ i no tant de ‘desitjos’, ja que el nostre objectiu hauria de ser una cosa que puguem aconseguir amb treball i dedicació, una cosa mesurable, no una cosa impossible d'aconseguir, com per exemple deixar de fumar, estalviar una certa quantitat de diners per a anar al Japó, buscar i trobar un treball millor, etc. I és que realment la filosofia darrere del daruma és que l'èxit arriba sempre que hàgim fixat un objectiu, sempre que hàgim decidit què era important i sempre que hàgim tingut determinació i perseverança per a lluitar per aquest objectiu. Trets tots ells molt japonesos, per cert.

Quan hem decidit el nostre propòsit, hem de pintar-li un dels ulls i treballar dur per a aconseguir-ho, perquè com hem comentat, el daruma ens motiva i ens ajuda a aconseguir el nostre objectiu, però naturalment hem de posar de la nostra part per a això. I quan aconseguim el nostre propòsit, haurem de pintar-li l'altre ull en senyal d'agraïment, moment en el qual ens envairà un sentiment de satisfacció, de consecució, de treball ben fet indescriptible.

Així doncs, el daruma és una representació d'aquell objectiu que ens hem proposat i un recordatori, una motivació, perquè no ens fallin les forces durant el procés.

Durant els últims dies de l'any i el començament del següent, els japonesos retornen els seus daruma al temple per a cremar-los en una cerimònia ritual anomenada Daruma Kuyo (だるま供養) i expressar així la seva gratitud per l'ajuda prestada. A més, aprofiten l'ocasió per a comprar un nou daruma i treballar en un nou propòsit.

FUTUR GOVERN DE LES ILLES BALEARS INDEPENDENT