Ir al contenido

Usuario:Gratacos

De Wikipedia, la enciclopedia libre

Jordi Gratacòs-Roig (24 de desembre de 1952, Barcelona).
Segueix estudis de batxillerat elemental a l'Escolania dels Jesuïtes de Barcelona, després continua els estudis al Col·legi dels Jesuïtes de Gràcia, també de Barcelona. Els estudis de batxillerat superior i el Preuniversitario al Col·legi Res Nostra de Barcelona.
Comença els estudis de Ciències en l'especialitat de Física a la Universitat de Barcelona (des d'ara UB). Canvia els estudis de Ciències pels de Farmàcia a la Universitat de Barcelona. Finalitza els estudis de Farmàcia l'any 1980.
Inicia (a l'any 1985) les investigacions en el camp farmacèutic-farmacològic sobre Interaccions Medicamentoses juntament amb quatre farmacèutics/es més, que són: Agustí Saltó / Núria Franquesa / Pilar Gascón / Magdalena Martínez, sota el nom de Pharmaster Group. Crean la primera microfitxa sobre aquesta temàtica a l'any 1988. Aquest producte es difon per tot l'estat espanyol sota els auspicis de la UNESCO, i tot el món se'n fa ressò. Jordi s'encarrega de tota la part informàtica, des de la documental fins a la de programació de les aplicacions i de les bases de dades.
A l'any 1988 inicia els estudis de doctorat al Departament de Fisicoquímica de la Facultat de Farmàcia de la UB i a l'any 1990 defensa la tesi doctoral titulada: Estudio del estado actual, proyecto de formación y perspectivas de futuro de la Informática Farmacéutica, obtenint la qualificació de Cum Laude per Unanimitat.
A l'any 1986, deixa la professió de farmacèutic per dedicar-se íntegrament a les aplicacions informàtiques. Entra de becari en el projecte de la UB denominat Proyecto de Informatización del alumnado de la Universidad de Barcelona, a l'edifici de Cúpules de la Zona Universitària, fent-se càrrec de les facultats de Geografia, Història, Pedagogia, Psicologia, Filosofia, Magisteri i Belles Arts. Desenvolupa tasques de recolzament al professorat per emprar les eines informàtiques a nivell docent i també de recerca.
Al curs 1987, obté una plaça d'ajudant a la facultat de Belles Arts, al departament d'Estructura de la Imatge i de l'Entorn, en l'especialitat de Disseny, i que posteriorment va ser traslladat al Departament de Dibuix, del qual ha estat secretari acadèmic i director.
Al 1988 fa una estança, d'un any, fent recerca a la Universitat Politècnica de Catalunya, al Departament de Mètodes Informàtics.
A l'any 1991 obté la plaça de professor titular d'universitat a la facultat de Belles Arts, amb el perfil de Disseny Assistit per Ordinador i Informàtica Gràfica.

Ha impartit les assignatures següents: Anàlisi de les Formes Visuals, Informàtica Gràfica, Informàtica Gràfica Avançada, Dibuix Digital a la Llicenciatura de Belles Arts.

A l'any 1993 crea el primer web de la Facultat de Belles Arts i els webs corresponents dels departaments de Dibuix, Disseny i Imatge, Escultura i Pintura.
És professor i coordinador de l'assignatura de formació bàsica denominada Laboratori d'Aplicacions Gràfiques comuna als tres graus que s'imparteix a segon curs dels graus esmentats.
Ha estat Cap d'Estudis de la Facultat de Belles Arts (2010-2015). Al curs 2010-2011es va extingir la Llicenciatura de Belles Arts i es varen posar en marxa tres graus a la Facultat: El Grau en Belles Arts, el Grau en Conservació-Restauració dels Béns Culturals i el Grau en Disseny.

També forma part del grup de recerca i del Centre de Recerca POLIS, que té com investigador principal (IP) al Dr. Antoni de Padua Remesar-Betlloch.

Publicacions destacades:

  • Microfitxes de les Interaccions Medicamentoses
  • Art Públic de Barcelona
  • altres a descriure...