Usuario:Fanny 711/Taller

De Wikipedia, la enciclopedia libre

LES PIRÀMIDES D'EGIPTE[editar]

Què són i on es troben les piràmides?[editar]

Les Piràmides de Gizah

Les piràmides són les tombes on s’enterraven els faraons d’Egipte entre les dinasties III i XII. En aquesta època, la capital d’Egipte es trobava a la ciutat de Memfis, al nord del país, al mateix lloc on es troba l’actual capital d’Egipte, El Caire. Per tant, les pirámides es troben al nord del país. D’altra banda i segons la creença dels antics egipcis, els morts eren enterrats sempre al lloc per on es posava el sol, és a dir a l’oest. En el cas d’Egipte, l’oest es troba a la banda oest del Nil, per tant les piràmides sempre es trobaran a la banda oest d’Egipte.

La forma de les piràmides[editar]

Les primeres piràmides tenien forma d’escala, perquè es creia que el faraó, un cop mort, necessitava una escala per pujar fins al cel; més tard, van canviar aquesta forma per una amb les cares llisses, ja que aleshores el faraó no pujava fins al cel sinó cap al sol, i la cara llisa era com una rampa que li permetia pujar directament.

Les piràmides per dins[editar]

A diferència del què moltes pel·lícules ens han fet creure sobre l'existència de túnels i passadissos secrets o de trampes mortals a l’interior de les piràmides per protegir-les contra els lladres, el cert és que no hi ha res d’això. Totes les sales, entrades i passadissos servien o bé per guardar-hi la mòmia i l'aixovar funerari del faraó, o bé eren necessaris per diferents moments de la construcció

Enllaç Govern de les Illes Balears