Ir al contenido

Usuario:Fannieta/Taller

De Wikipedia, la enciclopedia libre

L'ús d'eines wiki dins de les administracions públiques suposen una oportunitat per modificar la forma de gestionar el coneixement dins de la seva organització i participar en el que s'anomena la "societat del coneixement". El sorgiment de noves eines tecnològiques i de comunicacions, com Internet, han fet que la productivitat de les organitzacions, siguin empreses privades o administracions públiques, no depengui tant dels recursos humans i materials de què disposi, sinó de com gestioni la seva informació i coneixement, és a dir, com

captura, elabora, guarda i distribueix el saber de l'organització.

El funcionament tradicional de les administracions públiques és de tipus burocràtic, en què l'organització està fortament jerarquitzada i les difusió del coneixement es realitza de forma vertical a través de la jerarquia de càrrecs. Per exemple amb les instruccions emeses per la direcció per informar els treballadors sobre un canvi en el funcionament intern d'una Conselleria.

Consell de Govern de les illes Balears

Per la pròpia filosofia col·laborativa i oberta de les wikis, el seu ús en les administracions públiques dóna la possibilitat de transformar el funcionament intern d'aquestes organitzacions, cap a un funcionament més horitzontal i participatiu, on la informació i el coneixement s'elabori i comparteixi d’una manera directa entre tots els membres d'administració pública d'una forma col·laborativa. Aquest model de funcionament permet millorar l'eficàcia i eficiència de l'organització i, a més, facilitar la transparència de la seva gestió, en desar les wikis un històric de tots els canvis realitzats i l'autor o autora d'aquests canvis.

https://www.caib.es/govern/index.do?lang=ca