Anexo:Bibliografía sobre Pío XII

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a: navegación, búsqueda

Bibliografía sobre Pío XII[editar]

Tomada de http://www.pioxii.info/index.php/Portada con permiso de sus editores.

  • Robert Ventresca, Soldier of Christ. The Life of Pope Pius XII, Harvard Universiy Pres, 2013, p. 405, ISBN-10: 0674049616.

Publicaciones de 2007[editar]

  • Mayo de 2007, A Special Mission: Hitler's Secret Plot to Seize the Vatican and Kidnap Pope Pius the XII, Perseus Books Group, 285 pp.
  • Enero de 2007, Leonardo Ciampa, Pope Pius XII: A Dialogue. AuthorHouse
  • 2007, Emma Fattorini, Pio XI, Hitler e Mussolini: La solitudine di un papa, Einaudi Storia, 252 pp.
  • 2007, Andrea Tornielli, Pio XII. Eugenio Pacelli. Un uomo sul trono di Pietro, 661 pp.

Publicaciones de 2006[editar]

Publicaciones de 2005[editar]

Publicaciones de 2004[editar]

  • Pierre Blet (2004). Pío XII y la segunda guerra mundial. Ediciones Cristiandad. ISBN 9788470574894. 
  • Diciembre de 2004, World without Civilization: Mass Murder and the Holocaust, History, and Analysis, University Press of America, 1028 pp.
  • Octubre de 2004, William Doino, Joseph Bottum (Editor), David G. Dalin (Editor), The Pius War: Responses to the Critics of Pius XII, Lexington books, 268 pp.
  • Julio de 2004, Robert Katz, The Battle for Rome: The Germans, the Allies, the Partisans, and the Pope: September 1943-June 1944, Simon & Schuster Adult Publishing Group, 417 pp.
  • Julio de 2004. Walter Brandmuller, «L'olocausto nella Slovacchia e la Chiesa Cattolica», Libreria Editrice Vaticana.
  • Junio de 2004, Harold H. Tittmann Jr, Harold H. Tittmann III, Inside the Vatican of Pius XII : The Memoir of an American Diplomat During World War II, Image, 240 pp.
  • Abril de 2004, Sale Giovanni, Hitler, la Santa Sede e gli ebrei: con i documenti ell'Archivio segreto vaticano, Civiltà Católica, 558 pp.
  • Marzo de 2004, Peter Godman, Hitler and the Vatican: Inside the Secret Archives that Reveal the New Story of the Nazis and the Church, Simon & Schuster Trade. 282 pp.
  • Enero de 2004, Margherita Marchione, Man of Peace: Pope Pius XII, Paulist Press, 76 pp.
  • 2004, Inter Arma Caritas. L’Ufficio Informazioni Vaticano per i prigioneri di guerra istituito da Pio XII (1939-1947). Librería Editrice Vaticana.
  • 2004. Beatificationis et Canonizationis Servi Dei Pii XII (Eugeni Pacelli) Summi Pontificis (1876-1958): Positio Super Vita, Virtutibus et Fama Sanctitatis. (La Positio es el conjunto de documentos que se presenta antes de proceder a la beatificación de cualquier persona).
  • 2004. Peter Hellman, When Courage Was Stronger than Fear: Remarkable Stories of Christians and Muslims Who Saved Jews from the Holocaust, Marlowe & Co.

Publicaciones de 2003[editar]

  • 2003. Georges Passelecq, Bernard Suchecky, Hidden Encyclical of Pius XI, Harcourt. 348 pp.
  • 2003. Patrick Gallo, For Love and Country: The Italian Resistence, University Press of America.
  • 2003. Sir Martin Gilbert, The Righteous: The Unsung Heroes of the Holocaust, Henry Holt. 529 pp.
  • 2003. Philip Jenkins, The New Anti-Catholicism: the Last Acceptable Prejudice, Oxford University Press.
  • 2003. Konrad Löw, Die Schuld: Christien und Juden im Urteil der Nationalsozialisten und der Gegenwart, Gräfelfing.

Publicaciones de 2002[editar]

  • Octubre de 2002, Daniel Jonah Goldhagen, "A Moral Reckoning: The Role of the Catholic Church in the Holocaust and Its Unfulfilled Duty of Repair", Knopf. 384 pp.
  • Agosto de 2002, Carol Rittner (Editor), John K. Roth (Editor), Pope Pius XII and the Holocaust, Leicester University Press, 291 pp.
  • Abril de 2002, James Carroll, Constantine's Sword: The Church and the Jews. A History, Mariner Books, 768 pp.
  • Febrero de 2002, José M. Sánchez, Pius XII and the Holocaust: Understanding the Controversy, Catholic University of America Press, 197 pp.
  • 2002, Donald L. Niewyk, Holocaust: Problems and Perspectives of Interpretation. (Tiene un capítulo dedicado a la Iglesia Católica), Houghton Mifflin Company College Division, 278 pp.
  • 2002, Margherita Marchione, Consensus and Controversy: Defending Pope Pius XII, Paulist Press. 400 pp.
  • 2002, De Schenk Sanchis, Juan E. y Cárcel Ortí, Vicente, Pio XII ¿Defensor de los judíos?, Comercial Editora de Publicaciones, C.B. 254 pp.
  • 2002. Beth A. Griech-Polelle, Bishop von Galen: German Catholicism and National Socialism, Yale University Press.
  • 2002. Justus George Lawler, Popes and Politics: Reform, Resentment, and the Holocaust, Continuun Pub. Group.
  • 2002. The Persecution of the Catholic Church in the Third Reich: Facts and Documents Translated from the German, Roger A. McCaffrey Publishing. Impreso originalmente en 1940 por la editorial Burns and Oates

Publicaciones de 2001[editar]

  • Septiembre de 2001, Garry Wills, Papal Sin Structures of Deceit Doubleday Publishing, 336 pp.
  • Septiembre de 2001, David I. Kertzer, The Popes Against the Jews: The Vatican's Role in the Rise of Modern Anti-Semitism, Knopf. La reimpresión en la editorial Vintage tiene 368 pp.
  • Julio de 2001, Michael Phayer, The Catholic Church and the Holocaust, 1930-1965, Indiana University Press; Reprint edition. 328 pp.
  • Marzo de 2001, Margherita Marchione, Yours Is a Precious Witness: Memoirs of Jews and Catholics in Wartime Italy, Paulist Press. 272 pp.
  • Enero de 2001, Ralph M. McInerny, The Defamation of Pius XII, St. Augustines Press, 224 pp.
  • 2001, Tornielli Andrea, Pio XII. Il Papa degli ebrei, Piemme, 399 pp.
  • 2001, M.L.T. Brown, Eugenio: (Pope Pius XII) True Hero of the Holocaust, St. Andrew's Productions. 170 pp.
  • 2001, Judith Cabaud, Eugenio Zolli ou le prophete d'un nouveau monde, Francois –Xavier de Guibert. Edición española: El rabino que se rindió a Cristo, Voz de Papel. Prólogo de Vittorio Messori. 127 pp.
  • 2001. James Carroll, Constantine's Sword: The Church and the Jews: A History, Houghton Miffin.
  • 2001. Antonio Gaspari, Gli Ebrei Salvati da Pio XII, Edizione Logos.
  • 2001. Richard C. Lukas, Forgotten Holocaust: The Poles under German Occupation 1939-1944, Hippocrene Books.

Publicaciones de 2000[editar]

  • Diciembre de 2000, Susan Zuccotti, Under His Very Windows: The Vatican and the Holocaust in Italy, Yale University Press. 420 pp.
  • Septiembre de 2000, Ronald J. Rychlak, Hitler, the War and the Pope, Our Sunday Visitor, Publishing Division, 470 pp.
  • Marzo de 2000, Randolph L. Braham (editor), The Vatican and the Holocaust, Eastern European Monographs, 280 pp.
  • Febrero de 2000, Guenter Lewy, The Catholic Church and Nazi Germany, Da Capo Press. 416 pp.999. Primera vez publicado en 1964.

Publicaciones de 1999[editar]

  • 1999, Pierre Blet, Lawerence J. Johnson (Translator) Pius XII and the Second World War: According to the Archives of the Vatican, Paulist Press. 368 pp. Edición española: Pío XII y la Segunda Guerra Mundial, Ediciones Cristiandad, 2004, ISBN 978-84-7057-489-4
  • 1999. Cornwell, John, The Hitler's Pope, Peguin Books, 448 pp. Edición en Español: 1999 El Papa de Hitler, Planeta.
  • 1999. Controversial Concordats: The Vatican's Relations with Napoleón, Mussolini and Hitler, The Catholic University of America Press.
  • 1999. Peter Novick, The Holocaust in American Life, Houghton Mifflin.

Publicaciones de 1998-1990[editar]

Publicaciones de 1989-1980[editar]

  • 1989. The Italian Refuge: Rescue of Jews During the Holocaust, Teh Catholic University of America Press.
  • 1989 Vicente A. Lapormada, The Jesuits and the Third Reich, Edwin Mellen Press.
  • 1988. Robert A. Graham, Joseph L. Lichten, John C. Pantuso (Editor), Virgil C. Blum (Editor)Pius XXII and the Holocaust: A Reader Catholic League for Religious & Civil Rights.
  • 1988. Karl Scholder,The Churches and the Third Reich, Fortress Pr.
  • 1988. Catholics Remember the Holocaust, United Catholic Conference.
  • 1988. Peter Hoffmann, German Resistence to Hitler, Harvard University Press.
  • 1988. Peter C. Kent, A Tale of Two Popes: Pius XI, Pius XII and the Rome-Berlin Axis, 23 Journal of Contemporary History 589.
  • 1987. Stella Alexander, Croatia: The Catholic Church and Clergy, 1919-1945, en Catholics, the State, and the European Radical Right 1919-1945, Columbia University Press.
  • 1986. Owen Chadwick, Britain and the Vatican During the Second World War, Cambrigde University Press.
  • 1983. Lothar Groppe, The Church and the Jews in the Third Reich, Fidelity.
  • 1983. The Goebbels Diaries: 1939-1941, G.P. Putnam's Sons.
  • 1983. Robert Martin, Spiritual Semites: Catholics and Jews During World War Two, Catholic League Publications.
  • 1980. O'Carroll, Michael, Pius XII: Greatness Dishonoured,Laetare. 240 pp.
  • 1980. John F. Morley, Vatican Diplomacy and the Jews during the Holocaust 1939-1943, Ktav Pub. House.

Publicaciones de 1979-1970[editar]

  • 1979. Pius XII und der Nationalsolizlismus. Die Enzyklika "Mit Brennender Sorge'von 14 März 1937, Ferdinand Schöningh.
  • 1978. Meir Michaelis, Mussolini and the Jews: German-Italian Relations and the Jewish Question in Italy 1922-1925, Clarendon.
  • Abril de 1977. Owen Chadwick, Weizsäcker,the Vatican, and the Jews of Rome, 28 Journal of Ecclesiastical History 179.
  • Abril de 1976. Robert A. Graham, Vatican Radio Between London and Paris, 1940-41, Journal of English Jesuits.
  • Enero de 1976. Robert A.Graham, The Right to Kill in the Third Reich: Prelude to Genocide, LXII The Catholic Historial Review 56,65.
  • 1974. Holt Rhodes, Anthony,The Vatican in the Age of the Dictators (1922-1945),, Rinehart and Winston, Holt, Rinehart and Winston, 338 pp. Accesible en The Maryknoll Seminary Library in Maryknoll, New York (préstamo interbibliotecario).
  • 1974. Ilse-Lore Konopatzki, Eugenio Pacelli: Pius XII, Kindheit und Jugend in Dokumenten, Universitätsverlag Anton Pustet.
  • 1973. Robert Katz, Massacre in Rome, Ballantine.
  • 1972. Naomi W. Cohen, Not Free to Desist: A History of the American Jewish Commitee, 1906-1996, The Jewish Publication Society of America.
  • 1970, Carlo Falconi, The silence of Pius XII, Faber, 422 pp.
  • 1970. Heinrich Brüning, Memoriem, 1918-1934, Deutsche Verlags-Anstalt.
  • 1970. Fernande Leboucher, The Incredible Mission of Father Benoit, William Kimber.

Publicaciones de 1969-1960[editar]

  • 1969. John S. Conway, The Nazy Persecution of the Churches 1933-1945, Weidenfeld and Nicolson.
  • 1969. Beate Ruhm von Oppen, Nazis and Christians, 21 World Politics 392.
  • 1968. Robert Graham, The Pope and Poland in World War Two, Veritas.
  • 1968. Harold C. Deutsch,The Conspiracy Against Hitler in the Twilight War, University of Minnesota Press. Se puede acceder a él en: The Maryknoll Seminary Library in Maryknoll, New York (préstamo interbibliotecario).
  • 1968. Jenö Levai, Hungarian Jewry and the Papacy: Pius XII Did not Remain Silent, Sands and Co.
  • 1967. Pinchas Lapide, Three Popes and the Jews, Souvenir Press (London), se halla en "The Maryknoll Seminary Library in Maryknoll", New York (accesible mediante préstamo interbibliotecario.
  • 1967. Rolf Hochhuth, Richard Winston (Translator), Clara Winston (Translator), The Deputy.
  • 1966. Saul Friedländer, Pius XII and the Third Reich;: A documentation, Knopf; [1st American ed.] edition (1966),Octagon Books 1980.
  • 1966 W.A. Purdy, The Church on the Move: The Characters and Policies of Pius XII and John XXIII, Hollis & Carter.
  • 1965-1981. Actes et Documents du Saint Siège à la Seconde Guerra Mondiale, Volumes I-XI. El volumen III tiene dos tomos por eso algunos autores se refieren a 12 volúmenes. Los documentos están en el idioma original. Traducción inglesa del primer volumen publicado por Corpus Books en 1967-77.
  • 1965. Paul Rassinier, L'Opération "Vicaire",Paris, La Table Ronde. Versión española de José M.a AROCA, 1966,Ediciones Acervo, Apartado 5319, Barcelona.
  • 1964. Guenther Lewy, The Catholic Church and Nazi Germani, New York.
  • Febrero de 1964, Hannah Arendt, "The Deputy: Guilty by Silence", New York Herald Tribune.
  • Febrero de 1964. Guenther Lewy, "Pius XII, the Jews and the Catholic Church", Commentary
  • 1964. Robert A. Graham, Pope Pius XII and the Jews of Hungary in 1944, Amerika Press for the United States Catholic Historical Society.
  • 1963. Rolf Hochhuth, Der Estellvertreter.
  • Julio de 1963. William M. Harrigan, Pius XII's Efforts to Effect a Détente in German-Vatican Relations, 1939-1940, The Catholic Historical Review.
  • 1962. Daniel M. Madden, Operation Escape: The Adventure of Father O'Flaherty, Hawthorn Books.
  • 1961. Mary Alice Gallin, German Resistance to Hitler: Ethical and Religious Factors, The Catholic University of America.
  • 1961. Hitler's secret conversations 1941-1944, Octagon Books.

Publicaciones de 1959-1950[editar]

  • 1959, Manuel Alcover Valle "Pío XII, el Papa de la Paz", Ediciones Paulinas.
  • 1957. Alden Hatch, Seamus Walshe, Crown of Glory: The Life of Pope Pius XII, Hawthorn Books.
  • 1957. Anne O'Hare McCormick, Vatican Journal 1921-1954, Farrar, Straus & Cudahy.
  • 1957. Heinrich Portmann, Cardinal von Galen, Jarrolds.
  • 1956. Oskar Halecki,Pius XII: Eugenio Pacelli: Pope of peace, Lion Library Editions,288 pp.
  • 1956. Nazareno Padellaro, Pio XII, Editrice S.A.I.E.
  • 1955. Pierre Pfister, Pius XII: The Life and Work of a Great Pope, Studio Publications.
  • 1954. Oscar Halecki, James F. Murray, Jr., Pius XII: Eugenio Pacelli: Pope of Peace, Farrar, Straus and Young, INc.
  • 1954. Casimir Papée, Pius XII e Polska, Editrice Studium.
  • 1953. Emilio Bonomelli, I Papi in Campagna, Gherardo Casini Editore.
  • 1953. William L. Langer & Everett Gleason, The World Crisis and American Foreign Policy: The Undeclared War 1940-1941, Harper Torchbooks.
  • 1953. Richard Pattee, The Case of Cardinal Aloysius Stepinac, The Bruce Publishing Co.
  • 1950. Lottie H. Lenn & Mary A. Reardon, Pope Pius XII: Rock of Peace, E.P. Dutton.

Publicaciones de 1949-1938[editar]

  • 1948. The Goebbels Diaries: 1942-43, Doubleday & Co. (La primera parte, del 39 al 41 se publicaron en 1983).
  • 1947. Roosevelt, Franklin D., Wartime correspondence between President Roosevelt and Pope Pius XII, The Macmillan Company. (Reeditado en 2005, 149 pp.).
  • 1946. The Ciano Diaries, Doubleday & Company.
  • 1945. A.C.F. Beales, The Pope and the Jews: The Struggle of the Catholic Church Against Anti-Semitism During the War, Sword of the Spirit.
  • 1945. Guido Gonella, The Papacy and World Peace: A Study of the Christmas Messages of Pope Pius XII, Hollis and Carter.
  • 1944. Camilo Cianfarra, The Vatican and the War, Literary Classics.
  • 1944. The American Jewish Year Book, 1943-44, Jewish Publication Society.
  • 1944. Kees van Hoek, Pope Pius XII: Priest and Statesman, Philosophical Library.
  • 1944. Piet Oudenjik, Pope Pius XII and the Nazi War Against the Catholic Church, Martin W. Kennedy.
  • 1942. Charles Hugo Doyle,We have a pope: The life of Pope Pius XII,St. Anthony guild press. 118 pp.
  • 1942. Zygmunt Jakubowski, Pope Pius and Poland, América Press.
  • 1942. Pope Pius and Poland: A Documentary Outline of Papal Pronouncements and Relief Efforts in Behalf of Poland, since March 1939, The America Press.
  • 1941. Anónimo, Persecution of the Catholic Church in the Third Reich,Pelican Publishing Company, 596 pp. (Reedición de 2003).
  • 1941. The Persecution of the Catholic Church in German-Occupied Poland: Reports by H.E. Cardinal Hlond, Primate of Poland, to Pope Pius XII, Vatican Broadcast and Other Reliable Evidence, Longmans Green & Co.
  • 1939. Anthaniel Micklem, National Socialism and the Roman Catholic Church: Being an Account of the Conflict between the National Socialist Government of Germany and the Roman Catholic Church 1933-1938, Oxford University Press.
  • 1939. Marvin Lowenthal, The Jews of Germany: A Story of 16 Centuries, Jewish Publication Society of America.
  • 1938. Lord Clonmore, Pope Pius XI and World Pace, Dutton.
  • 1937. Phillip Hughes, Pope Pius the Eleventh, Sheed and Ward.