Anexo:Condados de Nuevo Hampshire

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a: navegación, búsqueda


Los condados que integran al estado estadounidense de Nuevo Hampshire son un total de 10 condados.

Lista por orden alfabético[editar]

Condado Código FIPS[1] Sede de condado
[2]
Fundado
[2]
Creado a partir de
[3]
Etimología[4] Población
[2] [5]
Área
[2] [5]
Mapa
Belknap 001 Laconia 1840 Parts of Merrimack County and Strafford County. Jeremy Belknap (1744-1798), early New Hampshire historian. 56.325 401 mi² (1039 km²) Map of New Hampshire highlighting Belknap County.svg
Carroll 003 Ossipee 1840 Part of Strafford County. Charles Carroll of Carrollton (1732-1832), the last surviving signer of the United States Declaration of Independence. 43.666 934 mi² (2419 km²) Map of New Hampshire highlighting Carroll County.svg
Cheshire 005 Keene 1769 One of five original counties. English county of Cheshire. 73.825 708 mi² (1834 km²) Map of New Hampshire highlighting Cheshire County.svg
Coös 007 Lancaster 1803 Part of Grafton County. A Native American word meaning crooked, in reference to a bend in the Connecticut River. 33.111 1801 mi² (4665 km²) Map of New Hampshire highlighting Coos County.svg
Grafton 009 Haverhill 1769 One of five original counties. Augustus Henry Fitzroy, 3rd Duke of Grafton (1735-1811), a Prime Minister of Great Britain (1768-1770). 81.743 1714 mi² (4439 km²) Map of New Hampshire highlighting Grafton County.svg
Hillsborough 011 Manchester
y
Nashua
1769 One of five original counties. Wills Hill, 1st Marquess of Downshire (1718-1793), known in America as the Earl of Hillsborough. 380.841 876 mi² (2269 km²) Map of New Hampshire highlighting Hillsborough County.svg
Merrimack 013 Concord 1823 Parts of Hillsborough County and Rockingham County. The Merrimack River. 136.225 934 mi² (2419 km²) Map of New Hampshire highlighting Merrimack County.svg
Rockingham 015 Brentwood 1769 One of five original counties. Charles Watson-Wentworth, 2nd Marquess of Rockingham (1730-1782), a two-time Prime Minister of Great Britain (1765-1766, 1782). 277.359 695 mi² (1800 km²) Map of New Hampshire highlighting Rockingham County.svg
Strafford 017 Dover 1769 One of five original counties. William Wentworth, 2nd Earl of Strafford (1626-1695). 112.233 369 mi² (956 km²) Map of New Hampshire highlighting Strafford County.svg
Sullivan 019 Newport 1827 Part of Cheshire County. John Sullivan (1740-1795), the third and fifth governor of New Hampshire (1786-1788, 1789-1790). 40.458 537 mi² (1391 km²) Map of New Hampshire highlighting Sullivan County.svg


  1. Belknap
  2. Carroll
  3. Cheshire
  4. Coos
  5. Grafton
  6. Hillsborough
  7. Merrimack
  8. Rockingham
  9. Strafford
  10. Sullivan

Referencias[editar]

  1. «EPA County FIPS Code Listing». US Environmental Protection Agency. Consultado el 11-12-2010.
  2. a b c d «NACo - Find a county». National Association of Counties. Consultado el 24-07-2007.
  3. «New Hampshire Counties». The NHGenWeb Project. Consultado el 24-07-2007.
  4. «New Hampshire Counties». New Hampshire Almanac. Consultado el 11-12-2010.
  5. a b «New Hampshire QuickFacts». U.S. Census Bureau. Consultado el 24-07-2007. (Censo de 2000)