Wave Rock

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a: navegación, búsqueda

thumb | 250px | Vista de Wave Rock. 'Wave Rock' (literalment, «roca de l'onada») és una formació rocosa natural situada a l'est de la petita ciutat de Hyden, en Austràlia Occidental. Deriva el seu nom del fet que és la forma d'una onada de l'oceà a punt de trencar.

Wave Rock té un significat cultural per als aborígens. Més de 140.000 turistes visiten cada any la Wave Rock.

Un aspecte de Wave Rock és que poques vegades es mostra en les fotografies.

Geologia[editar]

Wave Rock es compon de granit. L'aflorament total cobreix diverses hectàrees i forma part del romanent de erosió. La "onada" de la roca és d'uns 15 metres (50 peus) d'altura i al voltant de 110 m (350 peus) de llarg. Cal assenyalar que la formació de la "onada" es va formar fa 60 milions d'anys i la forma de la roca no és causat per un fenomen d'onades, més aviat la seva forma arrodonida en forma d'ones es va formar per l'erosió química del subsòl seguit de l'eliminació del granit suau degradat per la erosió fluvial, de manera que el desgast produït per sota del nivell del sòl abans de ser exposats. El resultat final és una base de inferiors, deixant un voladís de tot l'any.

Enllaços externs[editar]

Plantilla:Traduït ref

Categoria: Formacions rocoses Categoria: Accidents geogràfics d'Austràlia Traductor de Google per a empreses:Translator ToolkitTraductor de llocs webGlobal Market Finder