Anexo:Bibliografía de H. P. Lovecraft

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Manuscrito original de En las montañas de la locura.

Obra completa del escritor estadounidense de terror Howard Phillips Lovecraft, incluyéndose su narrativa completa, colaboraciones, escritos de juventud, poesía, trabajos científicos y filosóficos, así como escritos diversos:

Narrativa completa[editar]

Narrativa completa en orden cronológico:[1]

Título original Título en español Fecha Tipo
The Little Glass Bottle La botellita de cristal 1898-1899 Obra de juventud
The Secret Cave La cueva secreta 1898-1899 Obra de juventud
The Mystery of the Grave-Yard El misterio del cementerio 1898-1899 Obra de juventud
The Mysterious Ship El buque misterioso 1902 Obra de juventud
The Beast in the Cave La bestia de la cueva 1905 Obra de juventud
The Alchemist El alquimista 1908 Obra de juventud
The Tomb La tumba 1917 Cuento
Dagon Dagón 1917 Cuento
A Reminiscence of Dr. Samuel Johnson Una semblanza del Doctor Johnson 1917 Cuento
Sweet Ermengarde La dulce Ermengarde Impreciso, quizás 1919-1921 Cuento
Polaris Polaris 1918 Cuento
Beyond the Wall of Sleep Al otro lado de la barrera del sueño 1919 Cuento
Memory Memoria 1919 Microrrelato
Old Bugs El viejo Bugs 1919 Cuento
The Transition of Juan Romero La transición de Juan Romero 1919 Cuento
The White Ship La nave blanca 1919 Cuento
The Doom that Came to Sarnath La maldición que cayó sobre Sarnath 1919 Cuento
The Statement of Randolph Carter El testimonio de Randolph Carter 1919 Cuento
The Terrible Old Man El viejo terrible 1920 Cuento
The Tree El árbol 1920 Cuento
The Cats of Ulthar Los gatos de Ulthar 1920 Cuento
The Temple El templo 1920 Cuento
Facts Concerning the Late Arthur Jermyn and His Family Arthur Jermyn 1920 Cuento
The Street La calle Finales 1919 Cuento
Celephaïs Celephaïs 1920 Cuento
From Beyond Del más allá 1920 Cuento
Nyarlathotep Nyarlathotep 1920 Cuento
The Picture in the House La lámina de la casa 1920 Cuento
Ex Oblivione Ex Oblivione 1920-1921 Cuento
The Nameless City La ciudad sin nombre 1921 Cuento
The Quest of Iranon La búsqueda de Iranon 1921 Cuento
The Moon-Bog La ciénaga-luna 1921 Cuento
The Outsider El extraño 1921 Cuento
The Other Gods Los otros dioses 1921 Cuento
The Music of Erich Zann La música de Erich Zann 1921 Cuento
Herbert West–Reanimator Herbert West, reanimador 1921-1922 Cuento
Hypnos Hipno 1922 Cuento
What the Moon Brings Lo que trae la luna 1922 Cuento
Azathoth Azathoth 1922 Fragmento de novela
The Hound El sabueso 1922 Cuento
The Lurking Fear El miedo que acecha 1922 Cuento
The Rats in the Walls Las ratas de las paredes 1923 Cuento
The Unnamable Lo innominable 1923 Cuento
The Festival El ceremonial 1923 Cuento
The Shunned House La casa evitada 1924 Cuento
The Horror at Red Hook El horror de Red Hook 1925 Cuento
He Él 1925 Cuento
In the Vault En la cripta 1925 Cuento
The Descendant El descendiente 1925 Fragmento de cuento
Cool Air Aire frío 1926 Cuento
The Call of Cthulhu La llamada de Cthulhu 1926 Cuento
Pickman's Model El modelo de Pickman 1926 Cuento
The Strange High House in the Mist La extraña casa elevada entre la niebla 1926 Cuento
The Dream-Quest of Unknown Kadath La búsqueda en sueños de la ignota Kadath 1926-1927 Novela corta
The Silver Key La llave de plata 1926 Cuento
The Case of Charles Dexter Ward El caso de Charles Dexter Ward 1927 Novela
The Colour Out of Space El color del espacio exterior 1927 Cuento
The Very Old Folk Gente muy antigua 1927 Extracto de carta
History of the Necronomicon Historia del Necronomicon 1927 Breve pseudohistoria
Ibid Ibid 1928 Cuento
The Dunwich Horror El horror de Dunwich 1928 Cuento
The Whisperer in Darkness El que susurra en la oscuridad 1930 Novela corta
At the Mountains of Madness En las montañas de la locura 1931 Novela corta
The Shadow over Innsmouth La sombra sobre Innsmouth 1931 Novela corta
The Dreams in the Witch House Los sueños en la casa de la bruja 1932 Cuento
Through the Gates of the Silver Key A través de las puertas de la llave de plata 1932-1933 Cuento
The Thing on the Doorstep El ser del umbral 1933 Cuento
The Evil Clergyman El clérigo malvado 1933 Extracto de carta
The Book El libro 1933 Fragmento de cuento
The Shadow Out of Time La sombra de otro tiempo 1934-1935 Novela corta
The Haunter of the Dark El asiduo de las tinieblas 1935 Cuento

Colaboraciones[editar]

Compilación de las diversas colaboraciones de H. P. L.:[2]

Título Colaboradores
La pradera verde Winifred Virginia Jackson
El caos reptante Winifred Virginia Jackson
La última prueba Adolphe de Castro
El verdugo eléctrico Adolphe de Castro
La maldición de Yig Zelia Bishop
El montículo Zelia Bishop
La cabellera de Medusa Zelia Bishop
El hombre de piedra Hazel Heald
El horror en el museo Hazel Heald
Muerte alada Hazel Heald
Más allá de los eones Hazel Heald
El horror del cementerio Hazel Heald
El diario de Alonzo Typer William Lumley
El horror en Martin’s Beach Sonia H. Greene
Cenizas C. M. Eddy, Jr.
El devorador de fantasmas C. M. Eddy, Jr.
Querida muerte C. M. Eddy, Jr.
Sordo, mudo y ciego C. M. Eddy, Jr.
Dos botellas negras Wilfred Blanch Talman
La trampa Henry S. Whitehead
El árbol en la colina Duane W. Rimel
La exhumación Duane W. Rimel
«Hasta que todos los mares» R. H. Barlow
El océano de la noche R. H. Barlow
En los muros de Eryx Kenneth J. Sterling
Encerrado con los faraones Harry Houdini
Las brujerías de Aphlar Duane W. Rimel[3]

Obras de juventud[editar]

  • "The Alchemist" (1908 / noviembre 1916)
  • "The Beast in the Cave" (Spr 1904–21 Apr 1905 / June 1918)
  • "The Haunted House" (<1902; inédito, inexistente)
  • "John, the Detective" (<1902; inédito, inexistente)
  • "The Little Glass Bottle" (c. 1898–9 / 1959)
  • "The Mysterious Ship" (1902 / 1959)
  • "The Mystery of the Grave-Yard" (c. 1898–9 / 1959)
  • "The Noble Eavesdropper" (1897; inédito, inexistente)
  • "The Picture" (1907; inédito, inexistente)
  • "The Secret of the Grave" (<1902; inédito, inexistente, puede ser simplemente "The Mystery of the Grave-Yard")
  • "The Secret Cave, or John Lees Adventure" (c. 1898–9 / 1959)

Poesía[editar]

El poema de Lovecraft "Hallowe'en in a Suburb" apareció en la portada de Weird Tales de septiembre de 1952.
Poemata Minora, Volume II [1902], "Ode to Selene or Diana". Brown Digital Repository, Brown University Library.
  • The Poem of Ulysses, or The Odyssey [November 8, 1897]
  • Ovid's Metamorphoses [1898–1902]
  • H. Lovecraft's Attempted Journey betwixt Providence & Fall River on the N.Y.N.H. & H.R.R. [1901]
  • Poemata Minora, Volume II [1902]
    • Ode to Selene or Diana
    • To the Old Pagan Religion
    • On the Ruin of Rome
    • To Pan
    • On the Vanity of Human Ambition
  • C.S.A. 1861-1865: To the Starry Cross of the SOUTH [1902]
  • De Triumpho Naturae [July 1905]
  • The Members of the Men's Club of the First Universalist Church of Providence, R.I., to Its President, About to Leave for Florida on Account of His Health [c. 1908–12]
  • To His Mother on Thanksgiving [November 30, 1911]
  • To Mr. Terhune, on His Historical Fiction [c. 1911–13]
  • Providence in 2000 A.D. [March 4, 1912]
  • New-England Fallen [April 1912]
  • On the Creation of Niggers [1912]
  • Fragment on Whitman [c. 1912]
  • On Robert Browning [c. 1912]
  • On a New-England Village Seen by Moonlight [September 7, 1913]
  • Quinsnicket Park [1913]
  • To Mr. Munroe, on His Instructive and Entertaining Account of Switzerland [January 1, 1914]
  • Ad Criticos [January–May? 1914]
  • Frusta Praemunitus [June? 1914]
  • De Scriptore Mulieroso [June? 1914]
  • To General Villa [Summer 1914]
  • On a Modern Lothario [July–August 1914]
  • The End of the Jackson War [October 1914]
  • To the Members of the Pin-Feathers on the Merits of Their Organisation, and of Their New Publication, The Pinfeather [November 1914]
  • To the Rev. James Pyke [November 1914]
  • To an Accomplished Young Gentlewoman on Her Birthday, Decr. 2, 1914 [December 2? 1914]
  • Regner Lodbrog's Epicedium [c. December 1914]
  • The Power of Wine: A Satire [c. December 8, 1914]
  • The Teuton's Battle-Song [c. December 17, 1914]
  • New England [December 18, 1914]
  • Gryphus in Asinum Mutatus [1914?]
  • To the Members of the United Amateur Press Association from the Providence Amateur Press Club [c. January 1, 1915]
  • March [March 1915]
  • 1914 [March 1915]
  • The Simple Speller's Tale [April 1915]
  • On Slang [April 1915]
  • An Elegy on Franklin Chase Clark, M.D. [April 29, 1915]
  • The Bay-Stater's Policy [June 1915]
  • The Crime of Crimes [July 1915]
  • Ye Ballade of Patrick von Flynn [c. August 23, 1915]
  • The Issacsonio-Mortoniad [c. September 14, 1915]
  • On Receiving a Picture of Swans [c. September 14, 1915]
  • Unda; or, The Bride of the Sea [c. September 30, 1915]
  • On "Unda; or, The Bride of the Sea" [c. September 30, 1915]
  • To Charlie of the Comics [c. September 30, 1915]
  • Gems from in a Minor Key [October 1915]
  • The State of Poetry [October 1915]
  • The Magazine Poet [October 1915]
  • A Mississippi Autumn [December 1915]
  • On the Cowboys of the West [December 1915]
  • To Samuel Loveman, Esquire, on His Poetry and Drama, Written in the Elizabethan Style [December 1915]
  • An American to Mother England [January 1916]
  • The Bookstall [January 1916]
  • A Rural Summer Eve [January 1916]
  • To the Late John H. Fowler, Esq. [March 1916]
  • R. Kleiner, Laureatus, in Heliconem [April 1916]
  • Temperance Song [Spring 1916]
  • Lines on Gen. Robert Edward Lee [c. May 18, 1916]
  • Content [June 1916]
  • My Lost Love [c. June 10, 1916]
  • The Beauties of Peace [June 27, 1916]
  • The Smile [July 1916]
  • Epitaph on ye Letterr Rrr........ [August 29, 1916]
  • The Dead Bookworm [c. August 29, 1916]
  • On Phillips Gamwell [September 1, 1916]
  • Inspiration [October 1916]
  • Respite [October 1916]
  • The Rose of England [October 1916]
  • The Unknown [October 1916]
  • Ad Balneum [c. October 1916]
  • On Kelso the Poet [October? 1916]
  • Providence Amateur Press Club (Deceased) to the Athenaeum Club of Journalism [November 24, 1916]
  • Brotherhood [December 1916]
  • Brumalia [December 1916]
  • The Poe-et's Nightmare [1916]
  • Futurist Art [January 1917]
  • On Receiving a Picture of the Marshes of Ipswich [January 1917]
  • The Rutted Road [January 1917]
  • An Elegy on Phillips Gamwell, Esq. [January 5, 1917]
  • Lines on Graduation from the R.I. Hospital's School of Nurses [c. January 13, 1917]
  • Fact and Fancy [February 1917]
  • The Nymph's Reply to the Modern Business Man [February 1917]
  • Pacifist War Song—1917 [March 1917]
  • Percival Lowell [March 1917]
  • To Mr. Lockhart, on His Poetry [March 1917]
  • Britannia Victura [April 1917]
  • Spring [April 1917]
  • A Garden [April 1917]
  • Sonnet on Myself [April 1917]
  • April [April 24, 1917]
  • Iterum Conjunctae [May 1917]
  • The Peace Advocate [May 1917]
  • To Greece, 1917 [May? 1917]
  • On Receiving a Picture of ye Towne of Templeton, in the Colonie of Massachusetts-Bay, with Mount Monadnock, in New-Hampshire, Shown in the Distance [June 1917]
  • The Poet of Passion [June 1917]
  • Earth and Sky [July 1917]
  • Ode for July Fourth, 1917 [July 1917]
  • On the Death of a Rhyming Critic [July 1917]
  • Prologue to "Fragments from an Hour of Inspiration" by Jonathan E. Hoag [July 1917]
  • To M.W.M. [July 1917]
  • To the Incomparable Clorinda [July 1917]
  • To Saccharissa, Fairest of Her Sex [July 1917]
  • To Rhodoclia—Peerless among Maidens [July 1917]
  • To Belinda, Favourite of the Graces [July 1917]
  • To Heliodora—Sister of Cytheraea [July 1917]
  • To Mistress Sophia Simple, Queen of the Cinema [August 1917]
  • An American to the British Flag [November 1917]
  • Autumn [November 1917]
  • Nemesis [November 1, 1917]
  • Astrophobos [c. November 25, 1917]
  • Lines on the 25th. Anniversary of the Providence Evening News, 1892-1917 [December 1917]
  • Sunset [December 1917]
  • Old Christmas [late 1917]
  • To the Arcadian [late 1917]
  • To the Nurses of the Red Cross [1917]
  • The Introduction [1917?]
  • A Summer Sunset and Evening [1917?]
  • A Winter Wish [January 2, 1918]
  • Laeta; a Lament [February 1918]
  • To Jonathan E. Hoag, Esq. [February 1918]
  • The Volunteer [February 1918]
  • Ad Britannos—1918 [April 1918]
  • Ver Rusticum [April 1, 1918]
  • To Mr. Kleiner, on Receiving from Him the Poetical Works of Addison, Gay, and Somerville [April 10, 1918]
  • A Pastoral Tragedy of Appleton, Wisconsin [c. May 27, 1918]
  • On a Battlefield in Picardy [May 30, 1918]
  • Psychopompos: A Tale in Rhyme [late 1917-summer 1918]
  • A June Afternoon [June 1918]
  • The Spirit of Summer [June 27, 1918]
  • Grace [July 1918]
  • The Link [July 1918]
  • To Alan Seeger [July 1918]
  • August [August 1918]
  • Damon and Delia, a Pastoral [August 1918]
  • Phaeton [August 1918]
  • To Arthur Goodenough, Esq. [August 20, 1918]
  • Hellas [September 1918]
  • To Delia, Avoiding Damon [September 1918]
  • Alfredo; a Tragedy [September 14, 1918]
  • The Eidolon [October 1918]
  • Monos: An Ode [October 1918]
  • Germania—1918 [November 1918]
  • To Col. Linkaby Didd [November 1, 1918]
  • Ambition [December 1918]
  • A Cycle of Verse [November–December 1918]
    • Oceanus
    • Clouds
    • Mother Earth
  • To the Eighth of November [December 13, 1918]
  • To the A.H.S.P.C., on Receipt of the Christmas Pippin [December? 1918]
  • The Conscript [1918?]
  • Greetings [January 1919]
  • Theodore Roosevelt [January 1919]
  • To Maj.-Gen. Omar Bundy, U.S.A. [January 1919]
  • To Jonathan Hoag, Esq. [February 1919]
  • Despair [c. February 19, 1919]
  • In Memoriam: J.E.T.D. [March 1919]
  • Revelation [March 1919]
  • April Dawn [April 10, 1919]
  • Amissa Minerva [May 1919]
  • Damon: A Monody [May 1919]
  • Hylas and Myrrha: A Tale [May 1919]
  • North and South Britons [May 1919]
  • To the A.H.S.P.C., on Receipt of the May Pippin [May? 1919]
  • Helene Hoffman Cole: 1893-1919 [June 1919]
  • John Oldham: A Defence [June 1919]
  • On Prohibition [June 30, 1919]
  • Myrrha and Strephon [July 1919]
  • The House [c. July 16, 1919]
  • Monody on the Late King Alcohol [August 1919]
  • The Pensive Swain [October 1919]
  • The City [October 1919]
  • Oct 17, 1919 [October 1919]
  • On Collaboration [October 20, 1919]
  • To Edward John Moreton Drax Plunkett, Eighteenth Baron Dunsany [November 1919]
  • Wisdom [November 1919]
  • Birthday Lines to Margfred Galbraham [November 1919]
  • The Nightmare Lake [December 1919]
  • Bells [December 11, 1919]
  • January [January 1920]
  • To Phillis [January 1920]
  • Tryout's Lament for the Vanished Spider [January 1920]
  • Ad Scribam [February 1920]
  • On Reading Lord Dunsany's Book of Wonder [March 1920]
  • To a Dreamer [April 25, 1920]
  • Cindy: Scrub Lady in a State Street Skyscraper [June 1920]
  • The Poet's Rash Excuse [July 1920]
  • With a Copy of Wilde's Fairy Tales [July 1920]
  • Ex-Poet's Reply [July? 1920]
  • To Two Epgephi [July? 1920]
  • On Religion [August 1920]
  • The Voice [August 1920]
  • On a Grecian Colonnade in a Park [August 20, 1920]
  • The Dream [September 1920]
  • October 1 [October 1920]
  • To S.S.L.—Oct 17, 1920 [October 1920]
  • Christmas [November 1920]
  • To Alfred Galpin, Esq. [November? 1920]
  • Theobaldian Aestivation [November 11, 1920]
  • S.S.L.: Christmas 1920 [December? 1920]
  • On Receiving a Portraiture of Mrs. Berkeley, ye Poetess [December 25, 1920]
  • The Prophecy of Capys Secundus [January 11, 1921]
  • To a Youth [February 1921]
  • To Mr. Hoag [February 1921]
  • The Pathetick History of Sir Wilful Wildrake [Spring? 1921]
  • On the Return of Maurice Winter Moe, Esq., to the Pedagogical Profession [June 1921]
  • Medusa: A Portrait [November 29, 1921]
  • To Mr. Galpin [December 1921]
  • Sir Thomas Tryout [December 1921]
  • On a Poet's Ninety-first Birthday [February 10, 1922]
  • Simplicity: A Poem [c. May 18, 1922]
  • To Saml: Loveman, Gent. [Summer? 1922]
  • Plaster-All [August? 1922]
  • To Zara [August 31, 1922]
  • To Damon [November? 1922]
  • Waste Paper [late 1922? early 1923?]
  • To Rheinhart Kleiner, Esq. [January 1923]
  • Chloris and Damon [January 1923]
  • To Mr. Hoag [February? 1923]
  • To Endymion [April? 1923]
  • The Feast [May 1923]
  • On Marblehead [July 10, 1923]
  • To Mr. Baldwin, on Receiving a Picture of Him in a Rural Bower [September 29, 1923]
  • Lines for Poets' Night at the Scribblers' Club [October? 1923]
  • On a Scene in Rural Rhode Island [November 8, 1923]
  • Damon and Lycë [December 13, 1923]
  • To Mr. Hoag [c. February 3, 1924]
  • On the Pyramids [c. February 1924]
  • Stanzas on Samarkand I-III [February–March 1924]
  • Providence [September 26, 1924]
  • On The Thing in the Woods by Harper Williams [c. November 29, 1924]
  • Solstice [December 25, 1924]
  • To Saml Loveman, Esq. [c. January 14, 1925]
  • To George Kirk, Esq. [January 18, 1925]
  • My Favourite Character [January 31, 1925]
  • On the Double-R Coffee House [February 1, 1925]
  • To Mr. Hoag [c. February 10, 1925]
  • The Cats [February 15, 1925]
  • On Rheinhart Kleiner Being Hit by an Automobile [c. February 16, 1925]
  • To Xanthippe, on Her Birthday—March 16, 1925 [March 1925]
  • Primavera [April 1925]
  • To Frank Belknap Long on His Birthday [April? 1925]
  • A Year Off [July 24, 1925]
  • To an Infant [August 26, 1925]
  • On a Politician [c. October 24–27, 1925]
  • On a Room for Rent [c. October 24–27, 1925]
  • October 2 [October 30, 1925]
  • To George Willard Kirk, Gent., of Chelsea-Village, in New-York, upon His Birthday, Novr. 25, 1925 [November 24, 1925]
  • On Old Grimes by Albert Gorton Greene [December 1925]
  • Festival [December 1925]
  • To Jonathan Hoag [February 10, 1926]
  • Hallowe'en in a Suburb [March 1926]
  • In Memoriam: Oscar Incoul Verelst of Manhattan: 1920-1926 [c. June 28, 1926]
  • The Return [December 1926]
  • Εις Σφιγγην [December 1926]
  • Hedone [January 3, 1927]
  • To Miss Beryl Hoyt [February 1927]
  • To Jonathan E. Hoag, Esq. [February? 1927]
  • On J.F. Roy Erford [June 18, 1927]
  • On Ambrose Bierce [c. June 1927]
  • On Cheating the Post Office [c. August 14, 1927]
  • On Newport, Rhode Island [September 17, 1927]
  • The Absent Leader [October 12, 1927]
  • Ave atque Vale [October 18, 1927]
  • To a Sophisticated Young Gentleman [December 15, 1928]
  • The Wood [January 1929]
  • An Epistle to the Rt. Honble Maurce Winter Moe, Esq. [July 1929]
  • Stanzas on Samarkand IV [November 8, 1929]
  • Lines upon the Magnates of the Pulp [November 1929]
  • The Outpost [November 26, 1929]
  • The Ancient Track [November 26, 1929]
  • The Messenger [November 30, 1929]
  • The East India Brick Row [December 12, 1929]
  • The Fungi From Yuggoth [December 27, 1929 – 4 January 30][4][5][6][7]
    • I. The Book
    • II. Pursuit
    • III. The Key
    • IV. Recognition
    • V. Homecoming
    • VI. The Lamp
    • VII. Zaman's Hill
    • VIII. The Port
    • IX. The Courtyard
    • X. The Pigeon-Flyers
    • XI. The Well
    • XII. The Howler
    • XIII. Hesperia
    • XIV. Star-Winds
    • XV. Antarktos
    • XVI. The Window
    • XVII. A Memory
    • XVIII. The Gardens of Yin
    • XIX. The Bells
    • XX. Night-Gaunts
    • XXI. Nyarlathotep
    • XXII. Azathoth
    • XXIII. Mirage
    • XXIV. The Canal
    • XXV. St. Toad's
    • XXVI. The Familiars
    • XXVII. The Elder Pharos
    • XXVIII. Expectancy
    • XXIX. Nostalgia
    • XXX. Background
    • XXXI. The Dweller
    • XXXII. Alienation
    • XXXIII. Harbour Whistles
    • XXXIV. Recapture [November 1929]
    • XXXV. Evening Star
    • XXXVI. Continuity
  • Veteropinguis Redivivus [Summer 1930?]
  • To a Young Poet in Dunedin [c. May 29, 1931]
    • FUNGI from YUGGOTH, 6.Nyarlathotep and 7. Azathoth. Verses printed in Jan. 1931 WEIRD TALES.
  • On an Unspoil'd Rural Prospect [August 30, 1931]
  • Bouts Rimés [May 23, 1934]
    • Beyond Zimbabwe
    • The White Elephant
  • Anthem of the Kappa Alpha Tau [c. August 7, 1934]
  • Edith Miniter [September 10, 1934]
  • Little Sam Perkins [c. September 17, 1934]
  • Metrical Example [February 27, 1935]
  • Dead Passion's Flame [Summer 1935]
  • Arcadia [Summer 1935]
  • Lullaby for the Dionne Quintuplets [Summer 1935]
  • The Odes of Horace: Book III, IX [January 22, 1936]
  • In a Sequester'd Providence Churchyard Where Once Poe Walk'd [August 8, 1936]
  • To Mr. Finlay, upon His Drawing for Mr. Bloch's Tale, "The Faceless God" [c. November 30, 1936]
  • To Clark Ashton Smith, Esq., upon His Phantastick Tales, Verses, Pictures, and Sculptures [c. December 11, 1936]
  • The Decline and Fall of a Man of the World [n.d.]
  • Epigrams [n.d.]
  • Gaudeamus [n.d.]
  • The Greatest Law [n.d.]
  • Life's Mystery [n.d.]
  • On Mr. L. Phillips Howard's Profound Poem Entitled "Life's Mystery" [n.d.]
  • Nathicana [n.d.]
  • On an Accomplished Young Linguist [n.d.]
  • "The Poetical Punch" Pushed from His Pedestal [n.d.]
  • The Road to Ruin [n.d.]
  • Saturnalia [n.d.]
  • Sonnet Study [n.d.]
  • Sors Poetae [n.d.]
  • To Samuel Loveman, Esq. [n.d.]
  • To "The Scribblers" [n.d.]
  • Verses Designed to Be Sent by a Friend of the Author to His Brother-in-Law on New Year's Day [n.d.]
  • Christmas Greetings [n.d.]
    • To Eugene B. Kuntz, et al.
    • To Laurie A. Sawyer
    • To Sonia H. Greene
    • To Rheinhart Kleiner
    • To Felis
    • To Annie E.P. Gamwell
    • To Felis

Trabajos filosóficos[editar]

  • The Crime of the Century (1915)
  • The Renaissance of Manhood (1915)
  • Liquor and Its Friends (1915)
  • More Chain Lightning (1915)
  • Old England and the "Hyphen" (1916)
  • Revolutionary Mythology (1916)
  • The Symphonic Ideal (1916)
  • Editors Note to McGavacks "Genesis of the Revolutionary War" (1917)
  • A Remarkable Document (1917)
  • At the Root (1918)
  • Merlinus Redivivus (1918)
  • Time and Space (1918)
  • Anglo Saxondom (1918)
  • Americanism (1919)
  • The League (1919)
  • Bolshevism (1919)
  • Idealism and Materialism – A Reflection (1919)
  • Life for Humanity's Sake (1920)
  • In Defence of "Dagon" (1921)
  • Nietzscheism and Realism (1922)
  • East and West Harvard Conservatism (1922)
  • The Materialist Today (1926)
  • Some Causes of Self-Immolation (1931)
  • Some Repetitions on the Times (1933)
  • Heritage or Modernism: Common Sense in Art Forms (1935)
  • Objections to Orthodox Communism (1936)

Trabajos científicos[editar]

  • The Art of Fusion, Melting Pudling & Casting (1899)
  • Chemistry, 4 volumes (1899)
  • A Good Anaesthetic (1899)
  • The Railroad Review (1901)
  • The Moon (1903)
  • The Scientific Gazette (1903–04)
  • Astronomy/The Monthly Almanack (1903–04)
  • The Rhode Island Journal of Astronomy (1903–07)
  • Annals of the Providence Observatory (1904)
  • Providence Observatory Forecast (1904)
  • The Science Library, 3 volumes (1904)
  • Astronomy articles for The Pawtuxet Valley Gleaner (1906)
  • Astronomy articles for The Providence Tribune (1906–08)
  • Third Annual Report of the Providence Meteorological Station (1906)
  • Celestial Objects for All (1907)
  • Astronomical Notebook (1909–15)
  • Astronomy articles for The Providence Evening News (1914–18)
  • "Bickerstaffe" articles from The Providence Evening News (1914)
    • "Science versus Charlatanry" (September 9, 1914)
    • "The Falsity of Astrology" (October 10, 1914)
    • "Astrology and the Future" (October 13, 1914)
    • "Delavan's Comet and Astrology" (October 26, 1914)
    • "The Fall of Astrology" (December 17, 1914)
  • Astronomy articles for The Asheville Gazette-News (1915) [1]
  • Editor's Note to MacManus' "The Irish and the Fairies" (1916)
  • The Truth about Mars (1917)

Escritos diversos[editar]

  • A Task for Amateur Journalists (1914)
  • Departments of Public Criticism (1914–19)
  • What Is Amateur Journalism? (1915)
  • Consolidations Autopsy (1915)
  • Consolidation's Autopsy (1915)
  • The Amateur Press (1915)
  • The Morris Faction (1915)
  • For President – Leo Fritter (1915)
  • Introducing Mr. Chester Pierce Munroe (1915)
  • The Question of the Day (1915)
  • Random Notes, from The Conservative (1915)
  • Editorials, from The Conservative (1915)
  • Finale (1915)
  • New Department Proposed: Instruction for the New Recruit (1915)
  • Amateur Notes (1915)
  • Some Political Phases (1915)
  • Introducing Mr. John Russell (1915)
  • In a Major Key (1915)
  • The Conservative and His Critics (1915)
  • The Dignity of Journalism (1915)
  • The Youth of Today (1915)
  • An Impartial Spectator (1915)
  • Symphony and Stress (1915)
  • Little Journeys to the Homes of Prominent Amateurs (1915)
  • Metrical Regularity (1915)
  • The Allowable Rhyme (1915)
  • Reports of the First Vice-President (1915–16)
  • Systematic Instruction in the United (1915–16)
  • The Proposed Authors Union (1916)
  • Introducing Mr. James T. Pyke (1916)
  • Editorial, from The Providence Amateur (1916)
  • United Amateur Press Association: Exponent of Amateur Journalism (1916)
  • Among the New-Comers (1916)
  • Among the Amateurs (1916)
  • The Vers Libre Epidemic (1917)
  • Concerning "Persia – In Europe" (1917)
  • Amateur Standards (1917)
  • A Request (1917)
  • A Reply to The Lingerer (1917)
  • Editorially (1917)
  • News Notes (1917)
  • The United's Problem (1917)
  • Little Journeys to the Homes of Prominent Amateurs (1917)
  • President's Messages, from The United Amateur (1917–18)
  • Poesy (1918)
  • The Despised Pastoral (1918)
  • The Literature of Rome (1918)
  • The Simple Spelling Mania (1918)
  • Comment (1918)
  • Les Mouches Fantastiques (1918)
  • Amateur Criticism (1918)
  • The United: 1917–1918 (1918)
  • The Amateur Press Club (1918)
  • The Case for Classicism (1919)
  • Literary Composition (1919)
  • Helene Hoffman Cole – Littérateur (1919)
  • Trimmings (1919)
  • For Official Editor – Anne Tillery Renshaw (1919)
  • Amateurdom (1919)
  • The Brief Autobiography of an Inconsequential Scribbler (1919)
  • Commonplace Book (1919–1935)
  • Looking Backward (1920)
  • For What Does the United Stand? (1920)
  • Untitled, from The Tryout (1920)
  • Editor's Note to Loveman's "A Scene for Macbeth" (1920)
  • Amateur Journalism – Its Possible Needs and Betterment (1920)
  • The Pseudo-United (1920)
  • Untitled Fragments, from The United Amateur (1920–1)
  • Editorials, from The United Amateur (1920–5)
  • News Notes (1920–5)
  • Winifred Virginia Jackson: A Different Poetess (1921)
  • Ars Gratia Artis (1921)
  • What Amateur Journalism and I Have Done for Each Other (1921)
  • Lucubrations Lovecraftian (1921)
  • Within the Gates (1921)
  • The Vivisector (1921–23)
  • The Haverhill Convention (1921–23)
  • The Convention Banquet (1921–23)
  • "Rainbow" Called Best First Issue (1922)
  • The Poetry of Lilian Middleton (1922)
  • Lord Dunsany and His Work (1922)
  • A Confession of Unfaith (1922)
  • President's Messages, from The National Amateur (1922–23)
  • Rudis Indigestaque Moles (1923)
  • Introduction to Hoags Poetical Works (1923)
  • In the Editors Study (1923)
  • Random Notes on Philistine-Grecian Controversy (1923)
  • Review of Ebony and Crystal by Clark Ashton Smith (1923)
  • Bureau of Critics (1923)
  • Random Notes, from The Conservative (1923)
  • The President's Annual Report (1923)
  • Rursus Adsumus (1923)
  • The Professional Incubus (1924)
  • The Omnipresent Philistine (1924)
  • "The Work of Frank Belknap Long, Jr." (1924)
  • Diary (1925)
  • Commercial Blurbs (1925)
  • Supernatural Horror in Literature (1925–1927)[8]
  • Cats and Dogs (1926)
  • Preface to Bullens White Fire (1927)
  • A Matter of Uniteds (1927)
  • The Trip of Theobald (1927)
  • Vermont – A First Impression (1927)
  • Preface to Symmes Old World Footprints (1928)
  • Observations on Several Parts of America (1928)
  • An Account of a Trip to the Fairbanks House (1929)
  • Travels in the Provinces of America (1929)
  • Notes on Hudson Valley History (1929)
  • Notes on Alias Peter Marchall by A. F. Lorenz (1929?)
  • An Account of a Visit to Charleston (1930)
  • An Account of Charleston (1930)
  • The Convention (1930)
  • Autobiography of Howard Phillips Lovecraft (1930–...)
  • A Description of the Town of Quebeck, in New France, Lately Added to His Britannic Majesty's Dominions (1930–31)
  • In Memoriam: Henry St. Claire Whitehead (1932)
  • European Glimpses (1932) (revision of Sonia Greene's journey report)
  • Correspondence between Wilson Shepherd and R. H. Barlow (1932)
  • In Memoriam: Henry St. Claire Whitehead (1932)
  • Notes on Verse Technique (1932)
  • Foreword to Kuntzs Thoughts and Pictures (1932)
  • Bureau of Critics (1932–36)
  • Some Notes on a Nonentity (1933)
  • Some Dutch Footprints in New England (1933)
  • Some Notes on a Nonentity (1933)
  • Notes on Weird Fiction (1933)
  • Weird Story Plots (1933)
  • Notes on Writing Weird Fiction (1934)
  • Mrs. Miniter – Estimates and Recollections (1934)
  • Homes and Shrines of Poe (1934)
  • The Unknown City in the Ocean (1934)
  • Some Notes on Interplanetary Fiction (1935)
  • What Belongs in Verse (1935)
  • Dr. Eugene B. Kuntz (1935)
  • Some Current Motives and Practices (1936)
  • Charleston (1936)
  • Literary Review (1936)
  • Defining the "Ideal" Paper (1936)
  • Report of the Executive Judges (1936)
  • Suggestions for a Reading Guide (1936)
  • In Memoriam: Robert Ervin Howard (1936)
  • Death Diary (1937)

Véase también[editar]

Referencias[editar]

  1. Lovecraft, Howard Phillips (2005—2007). Narrativa completa. Gótica. Dos volúmenes. Madrid: Valdemar. 
    1. Juan Antonio Molina Foix, ed. (2005, 2006 [2ª edición]). Volumen I (Juan Antonio Molina Foix, Francisco Torres Oliver y José María Nebreda, trad.). Gótica 62. ISBN 978-84-7702-529-0. 
    2. Juan Antonio Molina Foix, ed. (2007). Volumen II (Francisco Torres Oliver y Juan Antonio Molina Foix, trad.). Gótica 63. ISBN 978-84-7702-587-0. 
  2. Lovecraft, Howard Phillips (2013, reedición 2019). Más allá de los eones y otras historias en colaboración (José María Nebreda, trad.). Gótica / GOT-091. Madrid: Valdemar. ISBN 978-84-7702-895-6. 
  3. Rimel, Duane W. (2011). Las brujerías de Aphlar y otras fantasías lovecraftianas. Biblioteca del laberinto. ISBN 978-84-92492-50-3. 
  4. Lovecraft, H.P. (2010). Hongos de Yuggoth y otros poemas fantásticos (Juan Antonio Santos & Sonia Tribaldos, trad.). Valdemar. ISBN 97884-7702-661-7. 
  5. Lovecraft, H.P. (2019). Un tenue éter indeterminado (Hongos de Yuggoth) (Juan Andrés García Román, trad.). Pre-Textos. ISBN 978-84-17830-82-3. 
  6. Pérez Azaústre, Joaquín (28 de enero de 2020). Lovecraft, poeta: nombres y apodos del espanto. La esfera de papel, El Mundo. Consultado el 4 de febrero de 2020. 
  7. Morla, Jorge (4 de febrero de 2020). H. P. Lovecraft: horror cósmico, pulpos... y poesía. Babelia, El País. Consultado el 4 de febrero de 2020. 
  8. Lovecraft, Howard Phillips (2010). Juan Antonio Molina Foix, ed. El horror sobrenatural en la literatura, y otros escritos teóricos y autobiográficos. Gótica 80. Madrid: Valdemar. ISBN 978-84-7702-667-9. 

Bibliografía[editar]

  • Lovecraft, Howard Phillips (2020). En las montañas de la locura. Minotauro Ilustrados. Ilustración François Baranger, traducción Calvert Casey, dos volúmenes, formato 26 x 35 cm. a color, tapa dura con sobrecubierta. Minotauro. ISBN 978-84-450-0852-2. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2020). Ensayos literarios. Voces/ Ensayo 292. Edición, traducción y prólogo de Antonio Jiménez Morato. Madrid: Editorial Páginas de Espuma. ISBN 978-84-8393-270-4. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2019). La llamada de Cthulhu. Minotauro Ilustrados. Ilustración François Baranger, traducción Javier Calvo Perales, formato 26 x 35 cm. a color, tapa dura con sobrecubierta. Minotauro. ISBN 978-84-450-0646-7. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2019). Obra completa (Javier Blanco Urgoiti y Pedro Ruíz de Luna, trad.). Cuatro volúmenes. Edimat Libros. ISBN 978-84-9794-506-6. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2019). Narrativa completa. Volumen íntegro. Plutón Ediciones. ISBN 978-84-17477-64-6. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2013, reedición 2019). Más allá de los eones y otras historias en colaboración (José María Nebreda, trad.). Gótica / GOT-091. Reedición reúne las colaboraciones completas al incluir dos relatos más: En los muros de Eryx, con Kenneth J. Sterling, y Encerrado con los faraones, con Harry Houdini. Madrid: Valdemar. ISBN 978-84-7702-895-6. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2018). Narrativa completa. Dos volúmenes. Ilustración Héctor Valdivia. Editorial Mirlo. ISBN 9786071424303. 
  1. Tomo I. Ciclo onírico: visiones de horror y muerte (Isabel Zapata y Gustavo González, trad.). Prólogo Alberto Chimal. 
  2. Tomo II. Ciclo mítico: los antiguos dioses (Renata Somar y Gustavo González, trad.). Prólogo Ramón López Castro. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2018). Obras completas. Cuatro volúmenes. Del Nuevo Extremo. ISBN 978-84-945955-3-0. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2017). Leslie S. Klinger, ed. H. P. Lovecraft anotado (Axel Alonso Valle, trad.). Grandes libros. Ediciones Akal. ISBN 978-84-460-4386-7. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2016). Narrativa completa (Yenis Adelaira Ochoa, trad.). Tres volúmenes. Olmak Trade. ISBN 978-84-15999-94-2. 
  • Lovecraft, Howard Phillips (2005—2007). Narrativa completa. Gótica. Dos volúmenes. Madrid: Valdemar. 
  1. Juan Antonio Molina Foix, ed. (2005, 2006 [2ª edición]). Volumen I (Juan Antonio Molina Foix, Francisco Torres Oliver y José María Nebreda, trad.). Gótica 62. ISBN 978-84-7702-529-0. 
  2. Juan Antonio Molina Foix, ed. (2007). Volumen II (Francisco Torres Oliver y Juan Antonio Molina Foix, trad.). Gótica 63. ISBN 978-84-7702-587-0. 

Enlaces externos[editar]