Anexo:Letras postnominales en el Reino Unido

De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a: navegación, búsqueda

Las letras posnominales (en inglés, Post-nominal letters) son letras colocadas después del nombre de una persona que indican que el individuo tiene una posición, oficio u honor. Son muy usadas en países de tradición británica.

Una persona puede utilizar varios juegos diferentes de letras posnominales: los galardones figuran en primer lugar, en orden descendente de prioridad, seguidos por los grados y pertenencia a sociedades científicas en orden ascendente.

Sistema de letras posnominales en el Reino Unido
Posnominal Distinción /Oficio/Cargo (en castellano) Office (en inglés)
Baronet
Bt o Bart Baronet Baronet
Esquire[1]
Esq Esquire Esquire
Ordenes y Condecoraciones
VC Cruz Victoria Victoria Cross
GC Cruz de Jorge George Cross
KG Caballero de la Orden de la Jarretera Knight of the Order of the Garter
LG Dama de la Orden de la Jarretera Lady of the Order of the Garter
KT Caballero de la Orden del Cardo Knight of the Order of the Thistle
LT Dama de la Orden del Cardo Lady of the Order of the Thistle
KP Caballero de la Orden de San Patricio Knight of the Order of Saint Patrick
GCB Caballero/Dama de la Orden del Baño Knight/Dame Grand Cross of the Order of the Bath
OM Orden de Mérito Order of Merit
GCSI Caballero Gran Comandante de la Orden de la Estrella de la India Knight Grand Commander of the Order of the Star of India
GCMG Caballero /Dama de la Gran Cruz de la Orden de San Miguel y San Jorge Knight/Dame Grand Cross of the Order of St Michael and St George
GCIE Caballero Gran Comandante de la Orden del Imperio de la India Knight Grand Commander of the Order of the Indian Empire
GCVO Caballero /Dama de la Real Orden Victoriana Knight/Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order
GBE Caballero /Dama Gran Cruz de la Orden del Imperio Británico Knight/Dame Grand Cross of the Order of the British Empire
CH Compañero del Honor (Orden de los Compañeros del Honor) Companion of Honour
KCB Caballero Comandante de la Orden del Baño Knight Commander of the Order of the Bath
DCB Dama Comandante de la Orden del Baño Dame Commander of the Order of the Bath
KCSI Caballero Comandante de la Orden de la Estrella de la India Knight Commander of the Order of the Star of India
KCMG Caballero Comandante de la Orden de San Miguel y San Jorge Knight Commander of the Order of St Michael and St George
DCMG Dama Comandante de la Orden de San Miguel y San Jorge Dame Commander of the Order of St Michael and St George
KCIE Caballero Comandante de la Orden del Imperio de la India Knight Commander of the Order of the Indian Empire
KCVO Caballero Comandante de la Real Orden Victoriana Knight Commander of the Royal Victorian Order
DCVO Dama Comandante de la Real Orden Victoriana Dame Commander of the Royal Victorian Order
KBE Caballero Comandante de la Orden del Imperio Británico Knight Commander of the Order of the British Empire
DBE Dama Comandante de la Orden del Imperio Británico Dame Commander of the Order of the British Empire
CB Compañero de la Orden de Bath Companion of the Order of the Bath
CSI Compañero de la Orden de la Estrella de la India Companion of the Order of the Star of India
CMG Compañero de la Orden de San Miguel y San Jorge Companion of the Order of St Michael and St George
CIE Compañero de la Orden del Imperio de la India Companion of the Order of the Indian Empire
CVO Comandante de la Real Orden Victoriana Commander of the Royal Victorian Order
CBE Comandante de la Orden del Imperio Británico Commander of the Order of the British Empire
DSO Orden del Servicio Distinguido Distinguished Service Order
LVO Teniente de la Real Orden Victoriana Lieutenant of the Royal Victorian Order
OBE Oficial de la Orden del Imperio Británico Officer of the Order of the British Empire
ISO Imperial Service Order
MVO Miembro de la Real Orden Victoriana Member of the Royal Victorian Order
MBE Miembro de la Orden del Imperio Británico Member of the Order of the British Empire
OM Indian Order of Merit (Military)
CGC Conspicuous Gallantry Cross
RRC Royal Red Cross
DSC Cruz de Servicios Distinguidos Distinguished Service Cross
MC Military Cross
DFC Cruz de vuelo distinguido Distinguished Flying Cross
AFC Air Force Cross
ARRC Associate, Royal Red Cross
OBI Order of British India
DCM Medalla de Conducta Distinguida Distinguished Conduct Medal
CGM Conspicuous Gallantry Medal
GM Medalla de Jorge George Medal
IDSM Indian Distinguished Service Medal
DSM Distinguished Service Medal
MM Medalla Militar Military Medal
DFM Medalla de vuelo distinguido Distinguished Flying Medal
AFM Air Force Medal
SGM Medal for Saving Life at Sea
IOM Indian Order of Merit (Civil)
CPM Colonial Police Medal for Gallantry
QGM Queen's Gallantry Medal
BEM British Empire Medal
QPM Queen's Police Medal
QFSM Queen's Fire Service Medal
CPM Colonial Police Medal for Merit
MSM Meritorious Service Medal
ERD Army Emergency Reserve Decoration
VD Volunteer Officers' Decoration
TD Condecoración Territorial Territorial Decoration
UD Ulster Defence Regiment Decoration
ED Efficiency Decoration
RD Decoration for Officers of the Royal Naval Reserve
VRD Decoration for Officers of the Royal Naval Volunteer Reserve
AE Air Efficiency Award
Foreign Orders and Decorations
Commonwealth Orders and Decorations Varies
Other Foreign Orders and Decorations Varies
Appointments to the Queen
Privy Counsellor[2] PC
Aide de Camp to Her Majesty ADC
Honorary Physician to The Queen QHP
Honorary Surgeon to The Queen QHS
Honorary Dental Surgeon to The Queen QHDS
Honorary Nursing Sister to The Queen QHNS
Honorary Chaplain to The Queen QHC
Legal Positions, Etc.
Queen's Serjeant QS
Serjeant-at-law SL
Queen's Counsel QC
Justice of the Peace JP
Deputy Lieutenant DL
University Degrees[3]
Doctorate DPhil, PhD, DLitt, DSocSci, MD, EngD, DD, LLD, DProf etc.
Master's Degree MA, MSc, MSci, MSt, MRes, MEng, MSocSc, LLM, MMath, MAcc, MFin, MBA, MPA, MEd, MEnt, MGeol etc.
Bachelor's Degree BA, BSc, LLB, BEng etc.
Foundation Degree FdA, FdSc, FdEng etc.
University Diplomas[3]
Postgraduate Diploma PGD, PGDCCI(open), PgDip etc
Associate of King's College AKC
Diploma of Higher Education/Certificate of Higher Education DipHE/CertHE
University Alumni
Camborne School of Mines, University of Exeter ACSM/MCSM
City & Guilds School of Engineering, Imperial College London ACGI
University of Cambridge (Cantab)
University of Chichester (Cicest)
University of Dundee (Dund)
Durham University (Dunelm)
University of Edinburgh (Edin)
University of Exeter (Exon)
University of Glasgow (Glas)
University of Birmingham (Bham)
Imperial College London (Postgraduate) DIC
University of London (Lond)
London School of Economics and Political Science (LSE)
University of Manchester (Manc)
Newcastle University (N'cle)
University of Nottingham (Nott)
Open University (Open)
University of Oxford (Oxon)
University of Portsmouth (Ports)
Royal School of Mines, Imperial College London ARSM
Royal College of Science, Imperial College London ARCS
University of Southampton (Soton)
University of St Andrews (St And)
University of Surrey (Surrey)
University of Wales (Wales)
University of Winchester (Winton)
University of Worcester (Wigorn)
University of York (Ebor)
Legal Qualifications
Bachelors Degrees LLB, DipLaw/CPE
Masters Degrees LLM, BCL, MJur
Doctorate DPhil, PhD, LLD
Honorary Doctorate DCL (Hon), LLD (Hon)
Scottish Professional DipLP
Logistics & Transport Qualifications
Logistician FCILT, CMILT, MILT, CPL, CTP, CML, PLS, CTL, DLP, PLog, EJLog, ESLog, EMLog, JrLog, Log, SrLog
Medical Qualifications
Medicine MB/BM ChB/BM BCh/BS/BCh/BChir
Surgery MRCS, FRCS, MS, MCh, etc.
Physicians MRCP, FRCP, MRCPCH, FRCPCH, MRCPath, MRCPsych etc.
Anaesthetists FRCA, FFPMRCA etc.
Nursing BN
General Practitioners MRCGP, FRCGP
Medical Homeopaths LFHOM, MFHOM, FFHOM
Opticians FADO, FBDO, FCOptom, MCOptom
Osteopaths MOst
Pre-hospital Care Physicians Dip IMC RCSEd, FIMC RCSEd
Physiotherapy DPT, MCSP, FCSP, SRP, etc
Pharmacists MRPharmS, FRPharmS
Certified Pharmacy Technician CPhT, Reg Pharm Tech
Veterinary Nurses VN, RVN
Veterinary Surgeons BVSc, BVetMed, VetMB, BVM&S, MRCVS, FRCVS
Teaching Qualifications
Postgraduate Certificate in Education PGCE
Professional Graduate Diploma in Education PGDE
Certificate in Education Cert. Ed.
Bachelor of Education BEd
National Professional Qualification for Headship NPQH
Engineering Qualifications
Chartered Engineer CEng
Incorporated Engineer IEng
Engineering Technician EngTech
Marine Operational, Technical and Scientific Qualifications
Master Unlimited/Foreign Going/Class 1 Certificate of Competency Master Mariner, MM
Chartered Marine Engineer CMarEng
Chartered Marine Scientist CMarSci
Chartered Marine Technologist CMarTech
Incorporated Marine Engineer IMarEng
Marine Engineering Technician MarEngTech
Nursing Qualifications Pre-2007
Although technically out of date, some of these titles are still in common usage, particularly with nurses registered with the NMC's precedent body. RGN SRN RMN RSCN SEN SEN(M) EN EN(M) RNMH RN
Nursing and Midwifery Qualifications as of 2007[4] RM RN1/RNA RN2 RN3/RNMH RN4 RN5/RNLD RN6 RN8/RNC RN7 RN9 RHV RSN ROH RFHN (Scotland only)
Nursing Recorded Qualifications
The Nurse must be registered in one of the above categories to be eligible to study for and use these post-nominal letters SPAN SPMH SPCN SPLD SPHP SCHM SCLD SPCC SPDN V100 V200 V300 LPE
Stonebridge Associated Colleges Qualifications
Stonebridge Associated Colleges Diploma SAC Dip
Stonebridge Associated Colleges Certificate SAC Cert
Fellowship and Membership of Learned Societies[5] [6]
Fellow of the British Academy FBA
Fellow of the Burgon Society FBS
Fellow of the Cambridge Commonwealth Society FCCS
Fellow of the Faculty of Homeopathy FFHOM
Member of the Faculty of Homeopathy MFHOM
Licensed Associate of the Faculty of Homeopathy LFHOM
Fellow of the Faculty of Liturgical Musicians FFLYM
Fellow of the Geological Society of London FGS
Fellow of the Higher Education Academy (formerly the Institute of Learning Teaching in Higher Education, ILT) FHEA
Member of the Institute of Learning and Teaching in Higher Education (now the Higher Education Academy) ILTM (superseded by FHEA)
Fellow of the Royal Academy of Engineering FREng
Fellow of the Royal Society FRS
Fellow of the Royal Society of Arts FRSA
Fellow of the Royal Aeronautical Society FRAeS
Fellow of the Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland FRAI
Fellow of the Royal Asiatic Society FRAS
Fellow of the Royal Astronomical Society FRAS
Member of the Royal College of Surgeons MRCS
Fellow of the Royal College of Surgeons FRCS
Member of the Royal College of Anaesthetists MRCA
Fellow of the Royal College of Anaesthetists FRCA
Member of the Royal College of General Practitioners MRCGP
Fellow of the Royal College of General Practitioners FRCGP
Fellow of the Royal College of Organists FRCO
Fellow of the Royal Society of Edinburgh FRSE
Fellow of the Linnean Society of London FLS
Fellow of the National College of Music FNCM
Fellow of the Royal Geographical Society FRGS
Fellow of the Royal Historical Society FRHistS
Fellow of the Royal Institution of Great Britain FRI
Member of the Royal Institution of Great Britain MRI
Associate Member of the Royal Institution of Great Britain AMRI
Affiliate of the Institute of Leadership and Management AInstLM
Fellow of the Royal Meteorological Society FRMetS
Member of the Royal Pharmaceutical Society of Great Britain MRPharmS
Fellow of the Royal Pharmaceutical Society of Great Britain FRPharmS
Fellow of the Royal Society of Medicine FRSM
Fellow of the Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene FRSTMH or FRSTM&H
Fellow of the Royal Society of Chemistry FRSC
Member of the Royal Society of Chemistry MRSC
Associate Member of the Royal Society of Chemistry AMRSC
Fellow of the Royal Numismatic Society FRNS
Fellow of the Royal Society for the Promotion of Health FRSH
Fellow of the Royal United Services Institute for Defence & Security Studies FRUSI
Fellow of the Royal Statistical Society FSS (usage obsolete)
Fellow of the Royal Society of Canada FRSC
Fellow of the Society of Antiquaries of London FSA
Fellow of the Society of Antiquaries of Scotland FSA (Scot)
Fellow of the London Zoological Society FZS
Member of the Royal Institute of Navigation MRIN
Fellow of the Royal Institute of Navigation FRIN
Fellow, Associate or Licenciate of the Royal Photographic Society FRPS, ARPS, LRPS
Member of the Stonebridge Associated Colleges Association MSAC
Royal Academicians[5]
President of the Royal Academy PRA
Past President of the Royal Academy PPRA
Royal Academician RA
Associate of the Royal Academy ARA
Fellowship or Membership of Professional Institutions
Fellow, Member or Licentiate of the Institute of Biomedical Science FIBMS, MIBMS, LIBMS
Fellow of the Chartered Institute of Environmental Health FCIEH
Fellow of the Association for Project Management FAPM
Fellow of the Association of British Dispensing Opticians FBDO
Fellow of the Chartered Managers Institute FCMI
Fellow or Member of the Institute for Learning FIfL MIfL
Fellow of the Chartered Society of Designers FCSD
Fellow of the Association of Chartered Certified Accountants FCCA
Fellow of the Institute of Chartered Accountants FCA
Fellow of the Association of Accounting Technicians FMAAT
Fellow of the Institute of Continuing Professional Development FInstCPD
Member of the Institute of Continuing Professional Development MInstCPD
Fellow of the Chartered Institute of Arbitrators FCIArb
Member of the Chartered Institute of Arbitrators MCIArb
Associate of the Chartered Institute of Arbitrators ACIArb
Fellow of the Chartered Institute of Linguists FCIL
Fellow of the Chartered Institute of Housing FCIH
Fellow of the Chartered Institute of Marketing FCIM
Member of the Chartered Institute of Marketing MCIM
Associate of the Chartered Institute of Marketing ACIM
Fellow of the Chartered Institute of Personnel and Development FCIPD
Fellow of the Chartered Institute of Purchasing and Supply FCIPS
Fellow of the Institute of IT Training FIITT
Companion of the Institute of IT Training CIITT
Fellow of The Chartered Institute of Logistics and Transport (UK) FCILT
Fellow of the Chartered Institute of Library and Information Professionals FCLIP
Fellow of the Educational Institute of Scotland FEIS
Certified Management Consultant CMC
Chartered Manager CMgr
Chartered Director CDir
Chartered Scientist CSci
Chartered Chemist CChem
Chartered Physicist CPhys
Chartered Member of The Chartered Institute of Logistics and Transport (UK) CMILT
Chartered Information Technology Professional CITP
Certified Member of the Association for Learning Technology CMALT
Chartered Mathematician CMath
Fellow of the Chartered Institute of Patent Attorneys (Chartered Patent Agent or Chartered Patent Attorney (since June 2006)) CPA
Chartered Biologist CBiol
Chartered Environmentalist CEnv
Chartered Statistician CStat
Chartered Colourist CCol
Fellow of the British Computer Society FBCS
Chartered Fellowship of the British Computer Society FBCS CITP
Fellow of the Institution of Engineering and Technology FIET
Fellow of the Institute of Mathematics and its Applications FIMA
Fellow of the Higher Education Academy FHEA
Fellow of the Staff and Educational Development Association FSEDA
Associate Fellow of the Staff and Educational Development Association AFSEDA
Fellow of the Institute of Biology FIBiol
Fellow of the Institute of Ecology and Environmental Management FIEEM
Fellow of the Institute of Legal Executives F.Inst.L.Ex
Graduate Member of the Institute of Legal Executives G.Inst.L.Ex
Associate Member of the Institute of Legal Executives A.Inst.L.Ex
Fellow of the Institute of Licensed Trade Stock Auditors FILSA
Member of the Institute of Licensed Trade Stock Auditors MILSA
Fellow of the Institute of Physics FInstP
Fellow of the Institute of Refrigeration FInstR
Member of the Nautical Institute MNI
Fellow of the Nautical Institute FNI
Fellow of the Institution of Civil Engineers FICE
Fellow of the Institution of Chemical Engineers FIChemE
Fellow of the Institution of Electrical Engineers FIEE
Fellow of the Institution of Mechanical Engineers FIMechE
Fellow of the Institute of Swimming FIOS
Fellow of the Institution of Highways and Transportation FIHT
Member of the Institution of Highways and Transportation MIHT
Associate Member of the Institution of Highways and Transportation AMIHT
Member of the Association for Project Management MAPM
Member of the Chartered Institute of Journalists CIOJ
Member of the Chartered Institute of Linguists MCIL
Member of the Chartered Management Institute MCMI
Member of the Institute of Leadership and Management MInstLM
Member of the British Association for Counselling and Psychotherapy MBACP
Member of the British Computer Society MBCS
Chartered Member of the British Computer Society MBCS CITP
Associate Member of the British Computer Society AMBCS
Fellow of the Institute of Broadcast Sound FIBS
Member of the Institute of Broadcast Sound MIBS
Associate Member of the Institute of Broadcast Sound AIBS
Member of the Institute of Business Consulting MIBC
Member of the International Institute of Risk and Safety Management MIIRSM
Member of the British Psychological Society MBPS
Member of the Institute of Directors MIoD
Member of the Institute of IT Training MIITT
Institute Certified Training Practitioner (Institute of IT Training) ICTP
Senior Associate Member of the Institute of IT Training SIITT
Associate Member of the Institute of IT Training AIITT
Member of the Chartered Society of Designers MCSD
Member of the Chartered institution of Building Services MCIBSE
Member of the Chartered Institute of Personnel and Development MCIPD
Member of the Chartered Institute of Purchasing and Supply MCIPS
Member of The Chartered Institute of Logistics and Transport (UK) MILT
Member of The Institute of Operations Management(UK) MIOM
Member of the Institution of Chemical Engineers MIChemE
Member of the Institution Engineering Designers MIED
Member of the Institution of Electrical Engineers MIEE
Member of the Institute of Ecology and Environmental Management MIEEM
Member of the Institute of Field Archaeologists MIFA
Member of the Institution of Mechanical Engineers MIMechE
Member of the Institution of Railway Signal Engineers MIRSE
Member of the Royal Aeronautical Society MRAeS
Member of the Royal Institution of Chartered Surveyors MRICS
Member of the Securities & Investment Institute MSI
Member of the Royal Institute of British Architects RIBA
Member of the Institution of Incorporated Engineers MIIE
Member of the Institution of Engineering and Technology MIET
Fellow of the Security Institute FSyI
Member of the Security Institute MSyI
Member of the Chartered Institute of Wastes Management MCIWM
Technician Member of the Institution of Engineering and Technology TMIET
Member of the Institute of Mathematics and its Applications MIMA
Project Management Professional PMP
Member of the Institute of Directors MIoD
Fellow of the Institute of Directors FIoD
Member of the Institute of Sport and Recreation Management M.Inst.SRM
Associate Member of the Institute of Sport and Recreation Management A.Inst.SRM
Member of the Institute of Swimming MIOS
Member of the Swimming Teachers' Association MSTA
Associate Member of the Swimming Teachers' Association ASTA
City & Guilds of London Institute
Licentiate of the City & Guilds of London Institute LCGI
Graduate of the City & Guilds of London Institute GCGI
Associate of the City & Guilds of London Institute-awarded to undergraduates who receive a BEng or MEng degree from a programme within the City and Guilds College-Imperial College London. ACGI
Member of the City & Guilds of London Institute MCGI
Fellow of the City & Guilds of London Institute FCGI
Honoris Causa Fellow of the City & Guilds of London Institute HonFCGI
Writers to the Signet
Writer to the Signet WS
British Red Cross Society Awards & Honours
Badge of Honour (No Category - abbreviation of categories below - Common Usage) BH
Badge of Honour for Devoted Service - Uncommon Usage BH(D)
Badge of Honour for Distinguished Service - Uncommon Usage BH(DS)
Badge of Honour for Outstanding Service - Uncommon Usage BH(OS)
Voluntary Medical Service Medal VMSM
Legislators
Member of Parliament[7] MP
Member of the Scottish Parliament MSP
Member of the National Assembly for Wales AM
Member of the London Assembly[8] AM
Member of the Northern Ireland Assembly ('Member of the Legislative Assembly') MLA
Member of the European Parliament MEP
Armed Forces[9]
Royal Navy[10] rank or rank abbreviation followed by RN
Royal Naval Reserve[10] rank or rank abbreviation followed by RNR
Army[11] rank or rank abbreviation followed by RE, RAPC, etc.
Royal Air Force[12] rank or rank abbreviation followed by RAF
Royal Auxiliary Air Force rank or rank abbreviation followed by RAuxAF
Royal Air Force Volunteer Reserve[12] rank or rank abbreviation followed by RAFVR
Royal Air Force Volunteer Reserve (Training Branch) rank or rank abbreviation followed by RAFVR(T)
Royal Marines rank or rank abbreviation followed by RM
Royal Marines Reserve rank or rank abbreviation followed by RMR
Religious Orders[5]
Canons Regular C.R. + Initials of specific Congregation e.g. C.R.I.C
Society of Jesus ("Jesuits") SJ or SI
St. Philip's Oratorian Cong. Orat.
Order of Preachers ("Dominicans" or "Blackfriars") OP
Conventual Franciscans OFM Conv.
Order of Friars Minor OFM
Capuchins Franciscans OFM Cap.
Salesians SDB
Marist Brothers FMS

When listing the honours and awards enjoyed by any person it is customary to include the Order of St John, but this is a Royal Order and not a State Order, and so confers no precedence. The statutes of the order state (statute 32(2)) The letters specified … may be used … but admission or promotion to any Grade of the Order … shall not confer any rank, style, title, dignity, appellation or social precedence whatsoever.

The Grades of the Order of St John are:

Grade I Bailiffs or Dames Grand Cross (GCStJ)
Grade II Knights or Dames of Justice or Grace (KStJ or DStJ)
Grade III (a) Chaplains (ChStJ)
Grade III (b) Commanders (Brothers or Sisters) (CStJ)
Grade IV Officers (Brothers or Sisters) (OStJ)
Grade V Serving Brothers or Serving Sisters,From 2008 this grade will be Member (SBStJ) or (SSStJ)or (MStJ)
Grade VI Esquires (EsqStJ)

Notas[editar]

  1. Esquire (or Esq. as a suffix) is now commonly used in the UK in place of the prefix Mr. in formal address, according to the "Dictionary of Genealogy" it has no real meaning. In the US it has in many places been assumed by lawyers, but the profession has not been awarded the title by any level of government or authority, and therefore anyone may use it. Naval officers, for example, have been traditionally referred to as such in formal correspondence.
  2. The letters "PC" are used only by peers. For other Privy Counsellors, "Rt. Hon." before the name suffices. The distinction is caused because peers already hold a prefix ("Rt. Hon." or higher) while not being a Privy Counsellor, while the same cannot be said of commoners.
  3. a b The exact post-nominal for university degrees varies based on the faculty in which the degree was obtained
  4. The title of "1st Level Registered Nurse" is comparable to the old titles of RGN, RMN etc. The title of "2nd Level Registered Nurse" refers to those previously called Enrolled Nurses. The post-nominal letters for 1st Level Registered Nurses can be used interchangeably but not together i.e. either Your Name, RN1 or Your Name, RNA NOT Your Name, RN1, RNA
  5. a b c There are too many religious orders, learned societies, royal academies, and professional institutions to be listed. One example is provided in each case; the format shown should be followed for other organisations, except that the initials of the organisation should be substituted.
  6. Most institutions awarding Fellowships also award memberships. For example, whilst FRAeS is the highest award of the Royal Aeronautical Society, CRAeS (Companion) is an equivalent status but not also including professional qualifications, MRAeS is a professionally qualified member, and AMRAeS is an associate member — reflecting a lower level of professional qualification. This pattern is common, but not universal and specific post-nominals can vary between societies.
  7. "Member of Parliament" is used in the UK and other Commonwealth nations to describe members of the lower house of Parliament only. In the UK, members of the House of Commons are described Members of Parliament, but members of the House of Lords are not.
  8. When the London Assembly was first established in 2000 there was some debate over its members post-nominal. The most commonly used where "AM", "GLA", "MLA" and "GLAM". GLA is a short form of Greater London Authority, of which the London Assembly is part. A consensus now appears to have grown up around the use of AM.
  9. In the Armed Forces, two or more branches may have officers with the same or similar titles, such as "Captain," which is a rank in the Royal Navy, Army and Royal Marines. To differentiate between the branches, post-nominals such as "RN" are used. However, such post-nominals are not used for the higher positions, since the higher officers are differently-titled in each branch.
  10. a b "RN" or "RNR" is used for officers with the rank of Captain or below.
  11. In the Army, the initials of the regiment or corps of the officer are used as post-nominals.
  12. a b "RAF" or "RAFVR" technically should be used for officers with the rank of Air Chief Marshal and below, though, in practice, it is used for officers with the rank of Wing Commander and below.

Enlaces externos[editar]